- 1 litra maitoa
- 5 ruokalusikallista jauhoja
- Sassolinoa tai rommia tai konjakkia
(Sassolino on Modenan läheltä, Sassuolosta, kotoisin oleva aniksen makuinen likööri, jota käytetään lähinnä leivonnassa.)
(Sassolino on Modenan läheltä, Sassuolosta, kotoisin oleva aniksen makuinen likööri, jota käytetään lähinnä leivonnassa.)
- Alchermesiä tai rommia tai konjakkia
(Alchermes on italialainen, leivonnassa käytettävä likööri, jonka yhtenä raaka-aineena on punaväri jota saadaan tietynlaisista ötököistä…)
(Alchermes on italialainen, leivonnassa käytettävä likööri, jonka yhtenä raaka-aineena on punaväri jota saadaan tietynlaisista ötököistä…)
- Savoiardi keksejä 1-2 pakettia
(Parempi jos on käytettävissä savoiardi reggiani, jotka on isompia ja halkaistavia. Jos ei, niin ei voi mitään:)
(Parempi jos on käytettävissä savoiardi reggiani, jotka on isompia ja halkaistavia. Jos ei, niin ei voi mitään:)
- 5 munan keltuaista
- Sitruunaa
- Sokeria
- vaniliaa ja kaakaota
Tällä välin erottele keltuaiset astiaan, jonne lisätään myös viisi lusikallista sokeria.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Kaada seos tasaisesti maidon sekaan- koko ajan vatkaten.
Kiehauta maidon ja munan seos siten että seos hieman jähmettyy. Sekoita halkaistulla sitruunalla joka on tökätty haarukkaan.
Jaa massa kahteen osaan. Toiseen osaan lisätään kaakaota oman maun mukaan. Mukaan lorautetaan hieman sassolinoa. Lämmitä seosta kunnes alkoholi on haihtunut.
Kaada lautasen pohjalle Alchemersia ja pyörittele halkaistut keksit molemmilta puolilta ja nosta ne tämän jälkeen vuokaan.
Keksien päälle tulee parin sentin kerros seosta jossa ei ole kaakaota.
Sitten seuraava kerros keksejä ja niiden päälle suklaakerros.

Suklaakerroksen päälle tulee viimeinen keksikerros. Koko komeus laitetaan vähintään vuorokaudeksi jääkaappiin.
Tältä sen pitäisi lopuksi näyttää. Tämä kuva ei ole meidän tekemästä Zuppa Ingelesestä vaan otettu netistä. Oma kuvani oli valitettavasti tärähtänyt.
Tältä sen pitäisi lopuksi näyttää. Tämä kuva ei ole meidän tekemästä Zuppa Ingelesestä vaan otettu netistä. Oma kuvani oli valitettavasti tärähtänyt.
Kokki ja oppilas.
Grazie mille Luciana!
-Lee
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti