Viimeiset viikot ja jopa kuukaudetkin ovat olleet puhdasta
odottelua. Asioita matkan suhteen ei ole voinut viedä pidemmälle ennen kuin
olen selvittänyt työpaikkani puolesta mahdollisuuden lähteä vuodeksi- pois.
Joten ei reissusta sen enempää.
Sen sijaan aiheena on tällä kertaa Ravintolapäivä ja siihen osallistuminen. Olen osallistunut ystäväni kanssa aikaisemminkin Ravintolapäivään. Tuo päivä jopäivä jolloin suomalainen saa käytäytyä vastoin ohjeita. Toinen vaihtoehto ohjeiden vastaiselle käyttäytymiselle on vappu.
Kipinän ja innostuksen oman ravintolan avaamiselle sytytti
eräänä Ravintolapäivänä Ruttopuistossa tarjottu huono munkki. Ravintolapäivä on
ajatuksena eriomainen. Ihmiset tarjoavat itse valmistamaansa ruokaa toisille
ihmisille. Saavat esittää omaa osaamistaan muillekkin kuin omille ystävilleen.
Mutta jotain on mennyt pieleen. Vaikuttaa siltä että Ravintolapäivänä on
tarkoitus tehdä rahaa huonolla festariruualla. Ei rahan tekemisessä ole mitään
pahaa, päinvastoin. Mutta rahalle pitää saada vastinetta. 2 eur
ylirasvainen, pahvilautaselle tökätty rakaa ja pahan makuinen munkki ei minusta
edusta Ravintolapäivää. Enneminkin festaripäivää.
Kiukustuttuamme pahasta munkista päätimme tehdä asialle jotain. Perustaisimme Ravintolapäivänä ravintolan joka ei jäisi varjoon oikeille, hyville, ravintoloille. Yksi kattaus, 10-15 henkilöä, pöytävaraukset, ruokiin sopivat juomat ja asiakkaat maksavat jos haluavat. Viime kerralla olimme varattu täyteen hyvissä ajoin ennen avajaisia. Tietenkin arvelutti että minkälaisia ihmisiä ovesta sisään tulee. Mutta olin varma että tylsä ja ihmisiä vihaava henkilö tuskin tulee syömään vieraan ihmisen kotiin. Vieraamme olivat hauskoja, kovaäänisiä ja soittivat hyvää musiikkia. 3 tunnin illallinen venyi useammalla tunnilla. Vieraat viihtyivät ja tyhjensivät kaikki lautaset ja tarjotut viinit. Mahtava oli huomata kuinka toisilleen tuntemattomat ihmiset aidosti tutustuivat toisiinsa ja meillä jäi tarjoilijan rooli.
Tästä innostuneena on vuorossa toinen yritys. Jos vieraamme
ovat yhtä hauskoja kuin edellisellä kerralla niin illan menestys on ainoastaan
kiinni keittiöstä.
Ensi viikonlopua silmällä pitäen olemme aloittaneet ruokien kokeilut. Ohessa kuva keksi kokeiluista.
Eri vaihtoehdoista nousi sitruunasorbetin kaveriksi
kaura-rosmariinikeksi. Yllättävä yhdistelmä mutta toimi.
-L-
Tässä myös kutsu ja ruokalista:
Pitkä illallinen sopivin juomin. Sijainti: yksityisasunto. Hinta: omantunnon mukaan. Pöytävaraus etukäteen, 8-10 paikkaa, 1 kattaus klo 18.
Ilmoittaudu osoitteessa ravintolasoittolista@gmail.com.
Me teemme ruuan, sinä valitset musiikin.
Menu:
- Amuse
- Lohi + fenkoli
- SImpukkaravioli
- Possua, kurpitsaa, pähkinää
- Sitruunasorbetti
+ kaikkea ekstraa
Sano ei festarikojuille. Sano kyllä hauskalle seuralle ja hyvälle ruualle!
ravintolasoittolista@gmail.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti