maanantai 22. joulukuuta 2014

Kiva Kioto

Jokainen ensikertalainen Japanissa suuntaa luultavasti Kiotoon, tai jos ei niin ainakin pitäisi. Kioton kaupunki ei sinällään ole mitenkään ihmeellinen, mutta siellä on valtava määrä temppeleitä ja muita nähtävyyksiä. Meillä alkoi näin matkan lopussa vaivaamaan melkoinen "nähtävyysähky". Tunsimme mielekkäämmäksi haljuilla sattumanvaraisesti paikasta toiseen ja käyttää paljon aikaa syömiseen ja oleiluun. Päätimme siis hetken mielijohteesta istua bussiin ja ajella pikkuhiljaa Kinkaju-Ji- temppelille. Kiotossa monien uskonnollistenkin rakennusten pääosassa tuntuu olevan luonto. Temppelien ympäristössä on kauniita puutarhoja ja ne antoivat ainakin meille suurimmat esteettiset elämykset. Liikkeellä oli meidän lisäksemme paljon paikallisia turisteja. Japanilaisille ruska-aika eli foliage, on tärkeä matkustusajankohta. Aika pian ymmärsimme, että kylmyydestä huolimatta, ajoituksemme Japanin suhteen oli loistava. Syksyn värit tekivät kaikesta todella kaunista.

Vierailimme myös samalla suunnalla sijaitsevassa Ryoan-Ji temppelissä, joka on kuuluisa zen-munkkien laatimasta kivipuutarhastaan. Ahkeran temppelöinnin välissä kävimme syömässä paikallisessa lounasravintolassa ja tutustuimme japanilaisten rakastamien ruuantilausautomaattien ihmeelliseen maailmaan. Ilman apua emme olisi japaninkielisestä härvelistä selvinneet, mutta jälleen kerran meitä autettiin ystävällisesti ja saimme halvat ja hyvät ramen-annoksemme höyryävinä eteemme. Japanissa on loistavaa se, että ruoka on paikasta riippumatta poikkeuksetta hyvää ja suureksi yllätykseksemme myös edullista, ellei sitten tietoisesti hakeudu johonkin todella fiiniin paikkaan.

Illalla menimme fiilistelemään Gionin alueelle vanhan Kioton tunnelmaa. Emme olleet ottaneet etukäteen selvää Kaiseki-ravintoloista, jotka tarjoavat japanilaista fine diningia, jotkut geishan seurassa. Se oli hieman virhe, koska ex tempore näihin paikkoihin on hankala mennä. Monet eivät edes ota asiakkaita suoraan kadulta, ja koska hinnat ovat aika kovat, emme halunneet valita paikkaa ihan summamutikassa. Palasimme siis Gionin pääkadulle ja kaaduimme sisään johonkin pikku ravintolaan, joka osoittautui ihan mainioksi paikaksi ja saimme nuudelimme, knöödelimme ja lämpimän sakemme. 

-Kaisa

Kyoto is an obligatory stop for anyone who goes to Japan for the first time. We started to feel a bit tired of sightseeing at the end of the trip, so we just wandered around and didn't plan much where to go. We saw temples with beautiful gardens, ate lot and well and found out that the beginning of December was the perfect period to visit Japan. Trees were still red and yellow creating beautiful background for the buildings and there were not many tourists, except some japanese groups.


Yksi Kyoton temppeleistä
One of Kyoto's temples

Kullattu temppeli
Golden temple
Syksyn satoa
Autumn
Portaat kohti syksyä
Stairway to autumn
Väriloistoa
Colourfull
Temppeli ja Kaisa
Temple and Kaisa
Lampi
Pond 
Kioton liikennettä
Kyoto's traffic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti