lauantai 13. joulukuuta 2014

Visiitti Manilaan

Pitkähkön saarella oleilun jälkeen pääsimme siis lähtemään ongelmitta Siargaolta Cebulle. Cebulla sitten matkanteko tökkäsi hetkeksi, sillä Manilan lentokentän tutka oli rikki ja sinne ei päässyt lentämään. Odottelimme ensin koneessa ja sitten pääsimme takaisin terminaaliin odottelemaan. Olimme palanneet koneeseen ja valmiita lähtöön, kun kuulutettiin, että neljä matkustajaa eivät olleet palanneet koneeseen, joten heidän matkalaukkunsa pitää poistaa. Yli neljän tunnin odottelun jälkeen pääsimme viiimein lähtemään pikku pyrähdyksellemme kohti Manilaa.

Manilassa meillä oli kaksi päivää aikaa. Ensimmäisen päivän varasimme ostoksille. Toisemme tuntien tiesimme, että siitä tulisi vaikeaa, mutta Japania varten oli ostettava vaatteita. Lämpötilat kun kieppuivat Tokiossa kymmenen asteen tienoilla. Toiseksi suurin osa vaatteistamme haisi sen verran tymäkästi homeelle tai oli rikki, että kaupungissa niiden käyttö olisi ollut varmasti vaivaannuttavaa, vaikka saarella ne menettelivät ihan hyvin. Oli ostettava esimerkiksi sukkia, joita emme olleet käyttäneet kuukausiin. Kummallista kyllä, maassa jossa ei tunneta talvea, on kuitenkin mahdollista ostaa kaupoista talvivaatteita.

Toisena päivänä meillä oli treffit Siargaon tuttujemme, Manilalaisten Nickin ja Tatan kanssa. Tytöt olivat varanneet pöydän värikkääseen Café Juanitaan. Se on kuuluisa filipino-ruuasta, joka muistuttaa kotona tehtyä. Kuulemma ulkomailla asuvat sukulaiset viedään aina sinne syömään, kun tulevat Manilaan.  Söimme valtavan määrän annoksia, sillä meidän piti maistaa kaikkea mahdollista. Ruoka oli loistavaa ja seura hauskaa, joten aikaa vierähti muutama tunti. Lounaan jälkeen emme jaksaneet kovin paljoa nähtävyyksiä katsella. Hotellimme oli Makatin kaupungin osassa ja Manilassa liikkuminen vie paljon aikaa. Kävimme siis Ayala-museossa, Makatissa, ja se oli ihan hyvä valinta. Ainakin selvensi vähän Filippiinien historiaa.

Näimme tietysti Manilaa vain vähän, ja niitä ruusuisempia alueita, mutta niiltä osin se oli paljon rauhallisempi, amerikkalaisempi ja siistimpi, mitä kuvittelimme. Liikenne oli järkevää liikkumista eikä mitään Jakartan kaltaista kaaosta.

-Kaisa

After Siargao we spent two days in Manila. The first day had to be dedicated to shopping which we both hate. We just had to buy clothes for Japan as the temperature was hailing around ten grades there. Also, most of our stuff smelled like mold and had holes, so we knew that we wouldn't feel that comfortable in the city. 

The second day we had a lunch date with two Manila girls we had met in Siargao. Nicki and Tata took us to Café Juanita restaurant and we had some good philippino food in super fun company. After that long a delicious lunch we were pretty tired and not so much in the mood for sightseeing, so we just wandered around in Ayala museum in Makati.


Joulu on saapunut Manilaan
It is christmas time in Manila
Tata ja yksi ruuista
Tata and one of the dishes 
Nicki

Perhepotretti
Family portrait
Me
Us

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti