tiistai 6. tammikuuta 2015

Hiroshima, mukava kaupunki

Patikoinnin jälkeen meillä oli vielä suunnitelmissa pieni visiitti Hiroshimaan ennen Tokioon paluuta. Jälleen suurin syy vierailuun oli ihmiset. Lee oli tavannut Patagoniassa hauskan pitkämatkalaispariskunnan Satoshin ja Erin, Hiroshimasta kotoisin olevat opettajat, ja halusimme poiketa heitä katsomassa kun kerran olimme lähistöllä. Tai eiväthän Osaka ja Hiroshima kilometreissä niin lähellä toisiaan ole, mutta Shinkansenit kulkevat hujauksessa ja meillä oli ne Japan Rail Passit, joten pikku juttu niin ajallisesti kuin rahallisestikin.

Tietysti Hiroshima on mielenkiintoinen paikka myös karmaisevan historiansa takia. Käytiin pakolliset rauhan puistot ja A-Bomb Domet museoineen, ja kyllähän se kaikki pisti aika hiljaiseksi. Japanilaiset eivät mässäile millään kauhukuvilla, mutta kyllä omat ajatukset atomipommin aiheuttamista tuhoista hieman päivittyivät. Liikuttavia olivat etenkin pommista eloonjääneiden kertomukset videoilla. Samaan aikaan oli mieltä ylentävää huomata, että tämän päivän Hiroshima on eloisa ja tulevaisuuteen positiivisesti katsova kaupunki. Itse asiassa pidimme kovasti sen tunnelmasta.

Illalla tapasimme Satoshin ja Erin. Odottelimme Satoshia junaaseman liepeillä ja Lee odotti näkevänsä parrakkaan ja silmälasipäisen kaverin, johon oli Patagoniassa tutustunut. Sen sijaan meitä huuteli lähes kaljupäinen, tyylikkäästi pukeutunut herrasmies! Oli hauska nähdä, miten ihmiset muuttuvat palattuaan pitkältä reissulta. Kun Lee tapasi heidät Torres del Painessa, he olivat jo kaksi vuotta kestäneen matkan loppupuolella. Saa nähdä kuinka kauan Leellä menee, että tukka lähtee.

Isäntämme veivät meidät syömään Hiroshiman erikoisuutta Okonomiyakia lempiravintolaansa. Myös Osakassa on oma Okonomiyakinsa, mutta Hiroshiman versio on monimutkaisempi tapaus. Kyseessä on jonkinlainen suurella paistolevyllä paistettu lätty jossa on nuudeleita ja…kaikkea. Melkoinen pläjäys ja tietysti super herkkua.

-Kaisa

Before returning to Tokyo we wanted to make a short trip to Hiroshima. It's not actually that near, but as the trains are super fast and we had Japan Rail Passes, it was very simple.
We visited of course the most important sights like Peace Park and A-Bomb Dome. It wasn't a very cheerful day naturally, but very interesting and definitely eye-opening experience.
We were however happy to notice that Hiroshima today seems and feels very vibrant and positive city. We really liked the atmosphere there. In the evening we had the dinner with a nice japanese couple, Satoshi and Eri. Lee met them in Patagonia and they were a big reason for us to visit Hiroshima. They took us to eat Okonomiyaki to their favorite restaurant. It's a dish that is really hard to explain, kind of a pancake but not, with noodles and…lots of stuff. Of course it was delicious!  We had great time and it was nice to talk with Satoshi and Eri as they had just got home from a very long trip.

Satoshi ja Erin

A-bomb dome

A-Bomb dome
Hiroshiman katunäkymää
Street of Hiroshima
Hiroshiman museon edessä
Front of museum of Hirshima


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti