lauantai 21. syyskuuta 2013

Huonoa palvelua ja hyvää myyntityötä

Kerroin aikaisemmin että tarkoituksena on vuokrata asuntomme yritykselle joka poissa ollessamme hoitaa vuokraamiseen liittyvät asiat. Tälläisiä yrityksiä ovat mm Forenom, Majoitus Mestari ja Helsingin huoneistorinki.
Kotisivuillaan he kertovat haluavansa vuokrata asuntoja ja tätä varten on yhteydenottolomake tai sitten suora jätä tarjouspyyntö-lomake. Ainoa joka jotenkin onnistui vastaamaan tarjouspyyntöön oli Forenom. Mutta heidänkään osalta ei voi puhua aktiivisuudesta tai siitä että myyjä olisi ollut aktiivinen. Kyse oli siitä että lukuisten mailien jälkeen myyjä kävi katsomassa asunnon ja teki lopulta pyynnöstä, mielestäni, huonon tarjouksen ja sen jälkeen hiljaisuus.
Majoitusmestarit eivät ole vastanneet yhteydenotto pyyntööni. Tästä on aikaa jo useampi viiikko.
Helsingin huoneistorinki kertoi että että vuosi on liian lyhyt aika heille. Kysyin heiltä että mikä on sopiva aika heille. Ei vastausta.

Mutta sitten toisenlaisia kokemuksia. Laitoin viime viikonlopun aikana muutamiin vakuutusyhtiöihin tarjouspyynnön koskien vuoden mittaista matkavakuutusta, LähiTapiola, If ja Turva. Heidän sivuiltaan voi ostaa suoraan matkavakuutuksen mutta näiden vakuutusten kesto on enintään 90 vuorokautta.

Jokainen vakuutusyhtiöistä otti minuun puhelimitse yhteyttä seuraavana arkipäivänä.
He kartoittivat puhelimessa minne olen matkustamassa, mikä on matkan kesto ja missä maassa olen ajatellut viipyä pisimpään. Kaikilta sain tarjouksen LähiTapiola ja Turva tekivät sen heti puhelinkeskustelun aikana. If laittoi tarjouksen sähköpostiin ja soittivat vielä seuraavana päivänä takaisin ja varmistivat että tarjous oli tullut varmasti perille.
Vakuutuksen ottaminen vaatii LähiTapiolan ja Turvan osalta käyntiä heidän konttorilla. Voi johtua myös siitä että en ole heidän asiakas. Ainakaan vielä. Sillä näiden kahden tarjous oli lähes puolet edullisempi kuin IF:n jonka asiakas olen. En kuitenkaan vielä tiedä mitä eroavaisuuksia matkavakuutusten välillä ennen kuin käväisen heidän toimistolla.

Positiivinen yllätys oli vakuutusten edullisuus:
Turva: 390 eur / vuosi
LähiTapiola: 390 eur / vuosi
If: 690 eur / vuosi

-L-




Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti