torstai 25. joulukuuta 2014

Kiotosta Osakaan

Kiotossahan riittäisi juttuja vaikka viikoksi, tai koko elämäksi, jos oikein haluaisi japanilaista kulttuuria ymmärtää, mutta meillä oli vähän levottomat jalat ja halusimme metsään ja vuorille. Ennen kaupungista pakoamme kävimme kuitenkin vielä Bamboo Groven tunnelmaa ihailemassa Arashiyamassa, jossa tosin yhtäaikaa meidän kanssamme fiilisteli valtava määrä paikallisia matkailijoita, ja välillä oli jopa tungosta. Samalla eksyimme vähän vahingossa samurai mykkäfilmeistä tunnetun näyttelijän huvilalle ja sen upeaan puutarhaan.

Ilma oli suhteellisen viileä, vaikkakin kaunis, ja kun pääsimme takaisin keskustaan, olimme umpijäässä. Outo tunne, sellaista ei sitten Patagonian ollut tullutkaan vastaan.
Nishiki marketissa ihmettelimme erilaisia ruokia ja ruoka-aineita ja pysähdyimme sinne myös syömään. Viimeisen yön Kiotossa vietimme Ryokan-majatalossa. Japanilaistyylisessa huoneessa oli tatamit ja niiden päälle laitetut futonit.

Päästäksemme Kiin niemimaalla olevalle pyhiinvaellusreiteille, meidän oli kuljettava Osakan kautta. Päätimmekin viettää yhden päivä ja yön Osakassa, sillä se sopi aikatauluumme hyvin. Osakassa oli myös turkasen kylmä, ja pysyttelimme enimmäkseen sisätiloissa, Osakan meriakvaariossa. Oli sunnuntai, ja voi sanoa, että oli melkein mielenkiintoisempaa seurailla Osakalaisten perheiden vapaapäivän viettoa, kuin katsella akvaarion asukkaita. Tosin valashai oli aika vaikuttava ilmestys.

-Kaisa

Kyoto has so much to offer, but we wanted to go to the countryside. So after visiting Bamboo Grove and other sights in Arashiyama and sleeping our last night in Ryokan, we headed to Osaka.
We just stayed one day in Osaka and then continued to Kii- Peninsula.


Metron matkalaisia
Some passengers in a metro
Postikorttikauppias. Bongaa omasi :-)
Post card salesman
Bamboo grove

Bamboo groven turisti
Bamboo groves tourist
Puutarhan sisäänkäynti
Entrance of the garden
Puutarhassa oli mykkäfilminäyttelijän talo
In a garden were silent movie actors house
Meditointimökki
Hut for a meditation
Nishiki market
Merimakkaraa. Ehkä.
Sea cucumber. Maybe.
Viimeinen yö Kiotossa
Last night in Kyoto
Kalusteita.
Some furniture.
Oskan maailmanpyörä
Ferries wheel of Osaka
Osakan akvaario
Aquarium of Osaka
Valashai
Whale shark



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti