tiistai 5. maaliskuuta 2013

Työministeriö ja raviolia



Aikaisempi kyselyni työvoimaministeriöön kanssa tuotti tietenkin kielteisen vastauksen. Kysyin heiltä että miten vuorotteluvapaa suhtautuu siihen että sijaiseni tulisi työskentelemään asiakasyrityksessämme eikä suoranaisesti saman työnjohdon alaisuudessa kuin itse työskentelen. Palkanmaksaja on tietenkin sama. Tai olisi ollut sama. Ei kuulemma ole vuorotteluvapaan hengen mukaista.
Mikä on vuorotteluvapaan henki? Onko hallussani vääränlainen lamppu ja siten myös väärä henki? Ken tietää mutta jättää ketomatta Barbielle.

Seuraavaksi tarkoituksena on lähestyä pankkia ja saada heiltä, toivottavasti, positiivinen vastaus siihen että aiomme laittaa asunnon vuokralle ja maksaa vuoden aikana pankille korot. Mitäköhän vekkulia pankissa keksitään vuoden ajan pelkkää lautailua suunnittelevan varalle? Taputetaanko siellä riemuissaan käsiä yhteen ja levitetään punainen matto eteen? Näin sen on pakko olla. Enhän voi olla väärässä. Enhän?


Viikonloppuna kävi hyvä ystäväni kylässä ja toi mukanaan pari omaa ystäväänsä.
Mukavassa seurassa viikonloppu meni mukavasti ja hyvän ruuan parissa.

Ystäväni halusi tehdä vaikutuksen aikaisemmin tapaamaansa tyttöön ja päätteli että tie tytön sydämmeen saattaa olla hieman suorempi jos mies osaa tehdä ruokaa. Ystäväni tapauksessa mies osaa ajaa SM tasolla moottoripyörällä rataa ympäri mutta ruuanlaitto sujuu korkeintaan yläasteen hiihtokilpailujen tasoisesti. Bravuuri on paistettu jauheliha med jauhelihamauste.

Kyseinen moposankari laitettiin kaasukahvan sijaan kauhan varteen. Oheisella videolla kaveri tekee ensimmäistä kertaa ravioleita. Ravioleiden lisäksi tarjolla oli ranskalaista sipulikeittoa sekä jälkiruuaksi panna cottaa.

Pastataikina syntyi tällä ohjeella:

reilu 4 dl durum jauhoja
3 kananmunaa
suolaa ripaus
öljyä käsiin ja taikinaa

Ricotta-pinaatti raviolit syntyivät tämän ohjeen mukaan jota on muokattu Ruokala.net ravioli ohjeesta.
  • 200 g tuoretta ricottaa
  • pari kourallista tuoretta pinaattia
  • 250 g pecorinoa raastettuna
  • 50 g paahdettuja pinajansiemeniä rouhittuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • Kastike:
  • 50 g voita
  • salviaa
  • suolaa
  • parmesaanijuustoa
Ryöppää tuore pinaatti. Leikka se veitsellä hieman pienemmäksi.
Sekoita ricotan joukkoon pinaatti, pecorinoraaste sekä hieman parmesania ja paahdetut pinjansiemenet.
Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Levitä pastalevyt pöydälle. Nosta pieni lusikallinen täytettä muutamansentin välein pastalevylle.  Levitä taikina pintojen väliin hieman sormella vettä. Leikkaa raviolileikkurilla tai veitsellä pasta neliöiksi jättäen täytteen ympärille
taikinaa noin 1–2 senttiä. Painele taikina tiukkaan kiinni.
Keitä isossa kattilassa runsaasti suolalla maustettua vettä. Muista maistaa välillä ja nauttia sopivat määrät viiniä ruuan valmistuksen ohessa.

Aloita kastikkeen valmistus. Laita kuumalle pannulle voita ja ruskista salvia rapeaksi.
Keitä raviolit runsaassa vedessä kunnes ne nousevat pintaan kellumaan. Nostele ne reikäkauhalla vedestä ja sekoita kuuman sulan voin joukkoon pannulle.
Pyöritä pastaa varovasti pannulla, jotta voita ja salviaa tarttuu jokaiseen pastatyynyyn.
Tarjoile heti. Raasta jokaisen annoksen päälle vielä parmesaanijuustoa. Mielumin reilusti kuin vähän












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti