lauantai 9. maaliskuuta 2013

Huono omatunto.

Mietin sitä että miksi itselläni on huono omatunto siitä että olen jättämässä vuodeksi työelämän taakseni.
Miksi sitä tuntee itsensä jollain oudolla tavalla petturiksi niitä kohtaan jotka käyvät töissä ja pitävät tämän maan pystyssä. Heitä jotka toimivat yrittäjinä ja tuottavat tähän maahan hyvinvointia. Toisaalta tiedän että olen maksanut veroja, olen toiminut yrittäjänä ja työllistänyt muita ja tuottanut yhteiskunnalle tuloja. Mutta silti tuntuu petturilta. Sellaiselta joka elää muiden kustanuksella. Niinhän se oikeasti on. Muiden hyvä tahto mahdollistaa oman surffaukseni.

Tunteeko veijari joka on työkykyinen mutta työhaluton huonoa omatuntoa siitä että ei tee mitään?

Spekulointi ja moralisointi sikseen. Puhutaan enemmin tulevasta reissusta. Haluaisin päästä Ranskan rannikolle muutamaksi kuukaudeksi. Portugalin rannikko kiinnostaa myös. Haluan päästä jonkun ihmisen keittiöön ihmettelemään ruuan valmistusta ja tekemään itse ruokaa. Mutta miten sinne keittiöön päästään? -Hei, olen Suomesta ja haluan tulla teille kylään. En tiedä. Ehkä oikeat ihmiset löytyvät surfirannoilta. Mutta osaavatko surfarit tehdä ruokaa? Eivät välttämättä mutta heidän äitinsä luultavasti osaavat.

Vaikka aikaa on vuosi, se on kuitenkin aika lyhyt aika siihen että oppisi edes auttavasti valmistamaan hyvää ruokaa.


Tänään tein Souffle au Gruyeren eli juustokohokkaan.

80g gruyere juustoa
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 1/4 dl maitoa
suolaa ja mustapippuria
3 munaa
muskottipähkinää
ja tämän lisäksi voita vuokiin

Raasta juusto.
Lämmitä maito valmiiksi. Laita uuni lämpenemään 180C:een.

Sulata voi pienessä kattilassa. Ripottele sekaan vehnäjauhot. Sekoita kunnolla.
Kaada lämmin maito voin ja jauhojen sekaan. Pippuri ja suola oman maun mukaan.

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset maidon ja voin sekaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja lisää sekaan suolaa. Sekoita juusto voin ja maidon sekaan. Lisää muskottipähkinää.  Laita valkuainen kevyesti sekoittamalla juuston / maidon sekaan.

Voitele vuoka voilla ja kaada massa vuokiin.
15-20min uunissa. Tarjoile heti ja ole varovainen kun tarjoilet ne ettei kohokas lässähdä.
Ohessa video omasta touhuilustani.

-L-

https://www.youtube.com/watch?v=N8lI4aVL9yI



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti