keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tuulihattuja eli gougères

Minun on pitänyt jo jonkin aikaa tehdä tuulihattuja mutta ei ole oikein sopivaa hetkeä.
Täksi päiväksi suunniteltu purjalautailu hyytyi turhan kovaan vesisateeseen joten aukesi sopiva hetki touhuta hetki keittiössä.

Reseptin löysin Culinaria Ranska kirjasta. Siellä resepti kulkee nimellä gougères.

2,5 dl maitoa
100g voita
5g suolaa
150g vehnäjauhoa
4 munaa
50g gruyerea tai comtea

Kiehauta maito, voi ja suola kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä ja lisää munat yksitellen. Leikkaa juusto 5mm kuutioiksi ja sekoita tasaisesti massaan. Tee ruokalusikalla seoksesta palloja. Voitelet pallot keltuaisella ja laita juustoraastetta päälle.
Sitteen uuniin 170C, 20-25min.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti