perjantai 6. syyskuuta 2013

Turvallisuus on kallista

Viimeksi kerroin että Forenomin edustaja on tulossa tekemään arviota asunnostamme.
Tarkoitus on vuorotteluvapaan ajaksi laittaa asunto vuokralle. Käännyin Forenomin puoleen koska pidän heitä varmana vuokranmaksajana ja he hoitavat asuntoon liittyviä asioita sillä välin kun emme ole Suomessa. Muutamien sähköpostien jälkeen heidän edustajansa tuli paikalle tutustumaan Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan 60m2 kaksioomme. Asunto on remontoitu reilu kaksi vuotta sitten. Taloyhtiön katolla sijaitsee kattoterassi ja saunatilat.
Ymmärrän hyvin että Forenominkin tulee saada oma tuottonsa tehdystä työstä mutta siitä huolimatta heidän tekemä tarjous yllätti:

- ensimmäiseltä kahdelta viikolta ei makseta vuokraa koska se menee kalustamiseen

- tarjous oli 900 eur/kk johon tulee sisältyä kahden hengen vesimaksu ja autopaikka.
Jos nuo vähennetään niin tarjous on noin 800  eur/kk. Eli vuokratuotto tuolta ajalta on ainostaan 1,36%

- eivät mielellään tee tarjousta näin aikaisin koska markkinatilanne saattaa muuttua muutaman kuukauden aikana. Miksi sitten teitte tarjouksen tai tulitte katsomaan asuntoa näin aikaisin?

Voi olla että katson asuntoani väärästä, omistajan, näkökulmasta mutta heidän tekemänsä tarjous tuntuu naurettavalta. Ei edes vähältä vaan naurettavan pieneltä.
Tulipa tämäkin kokeiltua. Laitoin tänään tarjouspyynnöt parille vastaavaa palvelua tarjoavalle yritykselle. Katsotaan olenko itse täysin harhainen vuokrapyyntini kanssa vai onko todellisuus todellakin sitä mitä Forenom tarjoaa. Laitan viikonlopun aikana asunnosta vuokrailmoituksen myös nettiin yksityisille markkinoille. Onneksi tässä on aikaa reilut kolme kuukautta.

Oma työpaikkani tuli hakuun alkuviikosta. On outoa katsoa omaa työtehtäväänsä koskevaa työpaikkailmoitusta. Jollain oudolla tavalla siitä tulee sentimentaalinen olo. Työpaikkani on kuitenkin antanut minulle paljon, siellä on kivoja tyyppejä töissä ja siellä tehdään mielenkiintoisia asioita. Kai tämä on sitä luopumisen vaikeutta. Samalla kuitenkin tiedän että tuleva vuosi on juuri sitä mitä minä haluan tehdä. Voihan olla että vuoden jälkeen totean: kiva reissu mutta ei enää koskaan. Nyt kiirellä takaisin olemaan kunnolla ja tekemään töitä. Tai sitten totean: kiva reissu pakko saada lisää.
Minusta kumpikaan ei ole kovinkaan huono vaihtoehto.

-L-

Hoidettavia asioita:
- matkavakuutus
- rokotukset - aika varattuna sitä seuraavalle viikolle
- kellon vedenkestävyyden testauttaminen. Satun pitämään valtavasti mekaanisista kelloista ja olen ajatellut ottavani mukaan reissuun vanhan Seikon automaatti diverin :-)


K treenaa :-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti