sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kauppa on se joka, ehkä, kannattaa

Tavaroiden haalimista.

Tulimme Penicheen ensisijaisesti surffauksen takia. Kaupungin ympäristöstä löytyy useita surffaukseen sopivia rantoja mutta niiden välillä on kuitenkin jonkun verran välimatkaa. Asunnoltamme lähimpään rantaan on matkaa muutama sata metriä ja kauimmaiseen viitisen kilometriä. Sen varaan että lähimmältä rannalta löytyisi sopivia aaltoja ei todellakaan voi laskea. Edesssä oli kulkuneuvon hankinta. Vuokra-auto olisi kätevin mutta kallein vaihtoehto. Ja koska ainakin joinain päivinä pääsisi lähimmälle rannalle niin autoa seisoisi käyttämättömänä pihassa. Auto jäi pois laskuista. Seuraavaksi vaihtoehdoksi nousi skootterin vuokraaminen. Lopulta hinnassa ei tullut juurikaan eroa autoon ja kahden laudan kuljettaminen skootterilla saattaisi olla hieman hankalaa. Skootteri jäi pois laskuista. Kätevimmäksi vaihtoehdoksi nousi polkupyörä. Pyörävuokraamoiden kiertelyn tulos ei tuntunut järkevältä- hinnoittelu oli sunniteltu korkeintaan viikon vuokraamista varten. Toisin sanoen pyörän hinta nousisi kohtuuttoman kalliiksi jos vuokra-aika olisi enemmän kuin viikkoa, puhumattakaan yli kuukaudesta.

Meillä oli vielä päivän ajan käytössä vuokra-auto joten suuntasimme sillä lähimpään isompaan kaupunkiin. Sieltä löytyi Decathlonin urheilukauppa jonka valikoimasta löytyi kaksi viime vuoden mallista polkupyörää. Polkupyörien hinnaksi tuli vähemmän kuin halvin tarjous kuukauden pyörävuokrasta. Tarkoitukseni on saada vielä osa rahoista takaisin kun myyn polkupyörät jollekkin paikalliselle vuokraamolle. Katsotaan miten käy, saako myymämies kaupaksi käytettyjä polkupyöriä järkevään hintaan vai lähetänkö pyörä DHL:llä Suomeen :-)

Kun kulkuneuvo asia oli saatu hoidettua kuntoon oli edessä hankalimman asian ratkaisu- mistä ja minkälainen surffilauta pitäisi hankkia. Olemme vielä kuitenkin alottelijoita, joten vielä ei ole syntynyt oma ymmärrystä laudoista ja niiden sopivuudesta. Asiaa ei helpottanut se että pitkäaikainen vuokraaminen tulee turhan kalliiksi. Ja lopullisen hämmenyksen tekee se että jokaisella kauppiaalla tuntui olevan erilainen mielipide. Uusi vai käytetty? Leveä vai kapea? Lasikuituinen vai epoksinen jne. Täältä löytyy paljon käytettyjä lautoja mutta ne tuntuivat olevan pieniä shortboardeja joita meitä taitavemmat kaverit käyttävät. Isompien lautojen valikoima on huomattavasti pienempi. Joko hinta on turhan kallis tai sitten niiden kunto on huono. Mitä väliä kunnolla on? Olen ajatellut myyväni myös laudat kuukauden jälkeen. Tai jos tykästynkin lautaani niin otan sen mukaan. Mukaan ottamista haittaa se että kaikki lentoyhtiöt eivät suostu kuljettamaan lautoja niiden helpon särkymisen vuoksi.
Päädyimme lopulta uuteen lautaan joka ehkä myydään täältä lähdettäessä. Lautakauppiaat ovat siinä mielessä reiluja että he ovat "alustavasti" lupautuneet ostamaan laudan takaisin kohtuulliseen hintaan mikäli se on ehjä eikä muutenkaan ole pahasti kärsinyt.
Jännä nähdä, mitä kasvaneelle tavaramäärälle tapahtuu. Saako ne myytyä vai muuttuvatko arvottomaksi ongelmaksi.

-Lee-

Lauta on saanut vahaa pintaansa 

Siinäpä ne tärkeimmät 

Kulkine



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti