tiistai 15. lokakuuta 2013

Keskittymiskyky kateissa

The Matkaan on aikaa enää vajaa kolme kuukautta. Keskittymistäni haittaa pahasti työnteko. Varsinkin kun se tarkoittaa siis kohdallani jatkuvaa matkalla olemista. Haluan siis lomalle työstäni eli matkustamisesta, jotta voisin matkustaa. Kuulostaa varsin omituiselta.

Kaikki tietävät että työmatkalla olo ei ole samanlaista kuin lomamatkailu, se on klisee ja plää plää.
Omat työmatkani suuntauvat kohteisiin, joissa muut ihmiset ovat lomalla ja teen työssäni asioita, joita monet tekevät lomalla ( kuten patikoin, syön pitkiä illallisia ja maistelen viiniä...).
Mikä sitten tuosta meidän yhteisestä matkasta odotan, lukuunottamatta tietenkin sitä pikkuyksityiskohtaa, että mukana ei ole asiakkaita ja huolehtia pitää vaan itsestään ja toisesta?

Tässä muutama seikka:
1. Seura
Työmatkalla vietän paljon aikaa yksin. Vaikka monissa kohteissa joissa työskentelen onkin jo muodostunut oma pikku sosiaalinen kuvio, niin matkustan paljon yksin ja myös työpäivien jälkeen en jaksa muuta, kuin olla omissa oloissani. The matka on meidän yhteinen matka pariskuntana. On matkaseuraa ja saadaan kerrankin viettää enemmän aikaa yhdessä. Elää ja asua yhdessä kokoajan. Aika villiä!

2. Pysyvyys
Meillä on tarkoitus viettää pidempiä aikoja lähes kaikissa paikoissa joihin menemme, eli vuokrata kämppä ja asettua taloksi. Olen aina rakastanut sitä tunnetta, kun tulee uuteen maahan ja pikkuhiljaa alkaa tajuta miten asiat toimivat.
Vaihdoin juuri yhdeksän päivän aikana kuusi kertaa hotellia, se on aika syvältä, ja joku vielä luulee että muistan mikä on huoneeni numero...

3. Surffi
Kaikkina näinä reissuvuosina on tosi paljon hämännyt se, että en ole ehtinyt harrastaa asioita joita olisin eniten halunnut harrastaa.  Olen kyllä patikoinut vaikka missä hienoissa paikoissa ja samalla katsellut surffareita rannalta. Matkan teema on purjelautailu ja laikkari, eli toivottavasti saadaan olla vesillä niin paljon, että alkaa kyllästyttää.

Koen vähän huonoa omatuntoa siitä että en ole ehtinyt tekemään paljoa suunnitelmia, ja omalta kohdaltani on vakuutusasiakin vielä auki...mutta kun ennen the Matkaa pitäisi vielä käväistä Vietnamissa, Laosissa, Chilessaä, Argentinassa, Uruguayssa ja Brasiliassa.
Kreisiä, eikö vaan.
-K


Museo Galata Genovassa, upeita vanhoja karttapalloja. Karttafriikin taivas. Hyvä paikka haaveilla tulevista seikkailuista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti