keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Matkasuunnittelua ja tunnelmia Guionesista

Viikko jäljellä tätä "sophisticated jungle livingiä", sen jälkeen alkaa aktiivisempi kausi. Vaikka välillä on puhuttu kyllästymisestä ja hassuista asukkaista, niin onhan meillä täällä ollut aika luksusta ja kivaa. Ja ennen kaikkea rentoa. Vaikka lihakset välillä huutaa kuolemaa, niin päiväunia ja kirjan lukemista on kyllä mahtunut ohjelmaan yllin kyllin surffin lisäksi. Molemmat ovat varmasti laihtuneet, vaikka hyvin on syötykin, ja tukka on vaalentunut.

Ensi viikon maanantaina jätetään kuitenkin Nosara taakse, ja lähdetään kohti uusia seikkailuja. Aika paljon on mietitty sitä, mihin ja milloin seuraavaksi. Pikkuhiljaa suunnitelma on muotoutunut.
Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta tämän viikon aikana ainakin muutama lento on varmaankin varattava. Tarkoistus olisi käydä Costa Rican puolella vielä parissa paikassa, lähinnä paikallisbusseilla liikkuen, ja sen jälkeen ylittää raja Panaman puolelle Bocas de Toron saaristoon. Vielä on vähän hakusessa se, missä voisi nähdä manaatteja…

Seuraava etappi onkin sitten Panama City ja sieltä lennähdämme Patagoniaan. Mietimme kauan sitä, onko Patagonia kuitenkin liian kaukana ja liian pitkän lentomatkan päässä, mutta koska molemmat olemme sinne aina halunneet, päätimme loppujen lopuksi matkustaa melkein maailman loppuun.

Sen jälkeen luultavasti tulemme Chileä pitkin ylös, lentäen ja busseilla. Chilessä on viininkorjuu maaliskuussa, joten yritetään käydä viinialueilla ja Atacaman autiomaa on myös listalla. Välimatkat ovat hurjia, mutta toisaalta, meillähän ei ole kiire. 

Lopuksi sitten toivottavasti päädymme Perun puolelle ja yritämme päästä tekemään neljän päivän Inca Trail- vaelluksen Macchu Picchuun. Se on vielä hieman auki, sillä yleensä paikka vaellukselle pitää buukata puoli vuotta etukäteen.  Moiseen suunnitelmallisuuteen me emme millään pystyneet. Odottelemme juuri vastausta paikalliselta patikkafirmalta.

Limasta sitten lennämme Eurooppaan joskus huhtikuussa. 
Joka tapauksessa edessä on puolitoistakuukautta reipasta matkustamista, sitten Portugalissa on aikaa levätä ja olla aloillaan.

Videossa hieman tunnelmia "kotibiitsiltämme" täällä Guionesissa. Kaikki mainittavan arvoinen tapahtuu siellä.

-Kaisa

Surffauksen jälkeen matkalla kämpille


Yksinkertaistettu reittisuunnitelma


2 kommenttia:

  1. Rupeenkin nyt heti käyttään mun vanhaa patagonia-fliisiä. Kai Liilläkin on liisi mukana, siellä voi olla pikkasen viileetä...

    VastaaPoista
  2. On mulla liisi mukana. Katsotaan kuinka vilakka tulee.

    VastaaPoista