keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Vichysoisse- yksinäistä ruuanlaittoa

Ruoka maistuu paremmalle hyvässä seurassa.
Pitää varmasti paikkansa. Suurempi totuus kuitenkin on se että yksinään syöty ruoka ei maistu millekkään. Kivempi, ihanampi ja sympaatisempi puoliskoni on laskelmieni mukaan vielä työmatkalla seuraavat pari kuukautta. Tuo ei kuitenkaan saa olla syy että pitäisi syödä huonoa ruokaa, ennemminkin yksinkertaisempaa.
Koska kukaan ei ole kauhistelemassa tai ihailemassa tuotoksiani, niin yksinään ei tule tehtyä suuruudenhulluja virityksiä joten olen siirtynyt vähäeleisempään ruuanlaittoon. Tällä kertaa pitäisi vichysoissen eli kylmän purjo-perunakeiton valmistua. En ole aikaisemmin tehnyt tuota joten katsotaan mitä tuloksena on. Kirjoitan tätä samalla kun kattila porisee joten siksi puhun tulevasta.
Ottaen huomioon että kyseiseen keittoon ei tule kuin purjoa ja perunaa niin ohjeet vaihtelevat yllättävän paljon. Oma kokeiluni on yhdistelmä useita ohjeita.


1 purjo
2 perunaa
nokare voita
0,75l vettä
1 kasvisliemikuutio (mielummin yrttinippu mutta unohdin itse moisen niin kasvisliemikuutio ajakoon saman asian. Ajaahan se?)
reilu 1 dl ranskan kermaa
1 ruohosipulia
suolaa ja pippuria


Purjon valkoinen osa suikaleiksi. Voi kattilaan. Purjon kuulotus. Kun purjo on pehmennyt niin peruna kuutioksi ja purjon seuraksi kattilaan. Annoin hetken perunan olla purjon seurana ja pyörittelin perunakuutioita purjon seassa. Sitten vesi kattilaan kasvisliemikuution kanssa. n. 30min keittämistä. Sen jälkeen soseutetaan keitto. Joku tykkää että keitto on aivan sileää mutta itse pidän enemmän keitosta jossa on vähän rosoisuutta. Sen jälkeen ranskankerma kattilaan ja pippuria sekä suolaa maun mukaan. Muista maistaa ruokaa ja nauttia lasillinen viiniä touhuilun ohessa.
Toistaiseksi kaikki tähän asti maistui hyvältä. Keitto tarjotaan myrskyisen talvi-illan kunniaksi tietenkin kylmänä. Joten keitto jäähtymään jääkaappiin 1-2h ajaksi.

Onko olemassa blogia jossa jonkun keittiössä ruoka menee pilalle ja maistuu pahalle?

Katsotaan miten käy. Palaan asiaan parin tunnin päästä.






Lopputulos oli hyvää.
Kaipaisi hieman lisää syvyyttä. Ehkä hieman valkoviiniä.






-L

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti