torstai 10. tammikuuta 2013

Työpaikka

Vaikka henkinen päätös lähdöstä on tehty niin kaikista isoin ja henkilökohtaisesti myös jännittävin asia on vielä täysin auki- suostuuko työnantajani ehdottamaani järjestelyyn.
Työantajallani ei ole mitään syystä eikä tarvetta tukea surffaus ja ruoka touhujani. Eiväthän ne edes liity mitenkään nykyisiin työtehtäviini,  Itselleni murhetta aiheuttaa myös se että pidän aidosti työstäni ja työpaikastani. En haluaisi pilata siellä mitään tai tehdä omasta elämästäni hankalampaa.

Mutta mitä tapahtuu kun nostan asiani lopulta esille?
- Olisi yksi asia mistä haluaisin puhua.
- Noh? Mitä mielessä?
- Ajattelin lähteä vuodeksi surffaamaan. Onko ok?

Mitä jos se ehdotukseeni ei suostuta? Tarkoittaako se samaa kuin se että minut koetaan työntekijäksi jonka varaan ei tulevaisuudessa kannata laskea? Eihän tuo ole edes sioutunut työntekijä vaan haihattelee jostain reissusta. Toisaalta työnantajani saattaa ajatella että hyvä että kaveri lähtee tuulettumaan ja hankkimaan uusia ajatuksia. Takaisin tulee kiitollinen ja onnellinen työntekijä joka pitää työstään. Asiaa on aikaa miettiä vielä muutaman kuukauden ajan.

Vaikka toivon että olemme 8-9kk kuluttua jossain muualla, luultavasti Portugalissa, niin se ei vaikuta työmotivaatiooni negatiivisesti- ennemminkin päinvastoin. Mielummin sitä tekee hommansa kunnolla ja siten että kehtaa tulla takaisin 

Ennen kuin asiasta on syytä edes puhua työpaikalla täytyy vuorotteluvapaaseen liittyvät asiat saada selväksi työ- ja elinkeinotoimistossa. Tänään tuli sähköpostilla vastaus aikaisempaan kysymykseeni joka oli yksinkertaisuudessaan: "selvitämme asiaa". Kerron myöhemmin miksi tähän yksinkertaiseen prosessiin tarvitaan lisäselvityksiä.

-L

Teemaan liittyvä mash up: Beatles VS James Brown - We can work it out 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti