maanantai 26. toukokuuta 2014

Kaveri ja Portviiniä

Matkaseurani on loistavaa, mutta siitä huolimatta on mukavaa saada vaihtelua. Hyvä ystäväni Antti tuli käymään viikonlopuksi. Antti on toistaiseksi ainoa kaverini joka on tullut meitä moikkamaan. Ja ehkä saattaa tulla vielä uudestaankin.

Alun perin suunnittelimme lähtemistä Douron viinialueelle, mutta sitten ajattelimme että ajomatka on ajallisesti liian pitkä jos käytössä on vain viikonloppu. Ehkä viikonlopun viettäjää ei välttämättä kiinnostaisi istua autossa, vaan mielummin rento tekemättömyys rannalla. Lyhyt keskustelu Antin kanssa tuotti tulokseksi sen, että lähdimme seuraavana aamuna kohti Douroa.

Oli hienoa saada uusi kartanlukija ja autonkuljettaja mukaan. Kaisa sai takapenkiltä käsin katsella maisemia ja kommentoida keskustelujamme. Ja itse pääsin välillä pois kuljettajan paikalta katselemaan maisemia. Dourossa kävimme nauttimassa nihkeän mutta hauskan Quinta do Tedon oppaan kierroksesta. Rouva ei paljoa jarrutellut kommenteissaan. Yhdysvaltalainen pariskunta kehui maisemia ja totesi tälläisellä tilalla on varmasti hienoa olla töissä. Rouva täräytti siihen: Olisin mielummin nukkumassa kuin täällä. Lopuksi Sonia kuitenkin suli ja saimme loppujen lopuksi maistaa kaikki heill'ä valmistettavat viinit läpi.

Seuraavana päivänä tarkoituksemme oli käydä vielä parilla tilalla, mutta keksimme Antin kanssa että menemme katsomaan nähtävyyttä, josta kertovan kyltin olin nähnyt edellisenä iltana. Nähtävyyden sisällöstä meillä ei ollut parempaa käsitystä, mutta kyltin ohjeita noudattamalla kuvittelimme saapuvamme perille. Toista tuntia kestäneen häröilyn päätteeksi jouduimme toteamaan että kylttien ohjeet sekä kartan merkinnät eivät kuitenkaan vie perille nähtävyydelle josta emme tiedä vieläkään mitään. Maisemat olivat komeat, joten suurta haittaa harhailusta ei koitunut. Siitä suuntasimme Quinta Novan tilalle, mutta he eivät valitettavasti tehneet sunnuntaisin tutustumiskierroksia, joten tyydyimme omatoimiseen viinin maisteluun.
Tämän jälkeen otimme suunnan kohtia Penicheä. Illallinen valmistui Antin voimin ja itse toimin grillivastaavana. Illallisen ohessa tuli nautittua hieman enemmän viiniä kuin oli tarkoitus, jonka sain huomata seuraavan aamun vireyden vajaatoimintona.

Kiitos käynnistä Antti ja tervetuloa uudestaan!

-Lee-
Nautinnollista juotavaa.


Muutaman vuoden päästä viini pääsee pulloihin.

Viinin arviointi käynnissä. Kun sanat eivät riitä...


Viini on otettava tosissaan.

Quinta do Tedon kellari. 

Pinhao illalla.

Pinhaon vilkasta yöelämää. 

Reilaajat odottavat aamujunaa.

Quinta Nova ja tyytyväinen matkaaja.

Douron rinteitä.

Sandemanin tiluksia.

Yksi pieni olut.

Matkalaisten tiet erkanevat.

Katsokaa muualle kuin kameran linssiin.

1 kommentti: