keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Matkalla Portossa.

Kovin montaa päivää ei ehditty Douron reissun jälkeen paikallamme möllöttää, sillä edessä oli lähtö Italiaan ystäväni Laran häihin. Saimme halvat lennot Ryanilta Portosta Bolognaan, joten samaan syssyyn sitten onnistuimme ujuttamaan päivän Portossa. Penichestä pääsi sinne kätevästi, joskaan ei kovin nopeasti, bussilla. Itse olin tyytyväinen että Portollekin löytyi aikaa. Kun aikanaan kävin Portugalissa ekan kerran, ihastuin siihen kovasti, ja on tiettyjä katuja siellä, jotka tulevat aina ensimmäisenä mieleen kun puhutaan Portugalista. Tosin sen jälkeen siellä on tullut seikkailtua useamminkin, mutta aina työkuvioissa. Nyt oli kiva päästä sinne yhdessä, ja Leekin tykkäsi kovasti.

Vanha yhteistyökumppanini oli luvannut tarjota meille lounaan, joten suuntasimme saavuttuamme Douron rantaan, lähelle Fozin kaupunginosaa. Ensimmäinen tilanne viiteen kuukauteen, jossa joutui tekemisiin töiden kanssa, vähän hirvitti. Ruokailun ja pakollisen toimistoon tutustumiskäynnin jälkeen lähdimme Vascon tarjoamalle jokiristeilylle. Työkontakteissa on puolensa.
Risteilyn jälkeen kävimme vielä Vila Nova de Gaian puolella muutamassa portviinitalossa maistelemassa, ja toteamassa jälleen kerran, että kyllä, portviini on hyvä keksintö. Portossa viihtyisi joskus pidempäänkin, mutta aina se tuntuu jäävän läpikulku paikaksi. Aamulla ehdimme vielä pyörähtää katsomassa paria maamerkkiä, Sao Benton rautatieasemaa ja Torre de Clerigosia. 
Majapaikankin suhteen oli taas tuuria. Varasimme bookingista halvimman mahdollisen majoituksen ja saimme ison huoneen vanhassa talossa. Ainoa ongelma oli se, että lämmintä vettä sai odotella aika kauan, mutta tulipahan nostalgisesti Patagonia mieleen. Ja jälleen kerran unohdimme kultaisen säännön: jos aamiainen ei kuulu hintaan, älä ota sitä. Mutta onneksi hyvää kahvia ja pastel de natoja sai kulman takaa.

Portugalissa sanotaan, että Bragassa rukoillaan, Portossa paiskitaan töitä, Coimbrassa opiskellaan ja Lissabonissa pidetään hauskaa. Kieltämättä Portossa on aina hieman dynaamisempi tunnelma kuin pääkaupungissa.

-Kaisa

On our way to Italy for my friend Lara's wedding, we found a cheap flight from Porto to Bologna. That gave us the opportunity to spend one day in Porto.
Weather was beautiful and we cruised on Douro river, tasted port wines and just enjoyed the scenery. 
For me Porto was the first portuguese city I got to know, I like it a lot and was really happy we could spend some time there together.

-Kaisa


Calemin Portviini varastoja. 

Offleyn varastoja. Offleyn talo oli tunnelmallisin. Suosittelemme. 

Porto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti