torstai 1. toukokuuta 2014

Kuulumisia




Niin se vaan aika kuluu täällä Penichessä. Päivät ovat suhteellisen rauhallisia ja toistavat samaa kaavaa, varsinkin jos niitä vertaa edelliseen kuukauteen reissun päällä.
Aamulla syödään pitkään aamiaista, sitten katsastetaan keli eri rannoilla ja päätetään sitten kaiken pähkinnän ja taulukoiden katselun jälkeen stetson-menetelmällä mihin mennään. Toki parvekkeelta voi kuikuilla lähirannalle ja tehdä myös siitä omat päätelmänsä. Sitten vääntäydytään kumipukuihin ja lähdetään rantsuun, joko kävellen tai pyörän ja laudan kanssa tasapainoillen. Vesi ja ilma ovat lämmenneet, enää ei tarvitse nousta vedestä kädet sinipunaisina ja shortseissa pärjää melkein joka päivä. 
Aurinko on jotenkin todella kirkasta, ja vaalea hiekka sekä meri korostavat sitä. Äkkiä kärähtää jos ei ole tarkkana.

Olemme myöskin pyöräilleet edes takaisin Penichen ja Balealin väliä, käyneet lähibaarin omistajan kanssa turisemassa politiikasta ja lukeneet parvekkeella kirjaa. Näistä on vähän vaikea repäistä raflaavaa blogikirjoitusta. Mutta mukavaa on, ja tällä hetkellä ei tämän enempää aktiviteettia kaipaakaan. Peniche on juuri sopivan kokoinen kaupunki tällaiseen lokoisaan oleiluun ja mukava paikka myös si että voi kävellä kadulla märkäpuku päällä herättämättä mitään huomiota.
Lee kokkailee ruokaa ja tutustuu erilaisiin paikallisiin raaka-aineisiin. Munkit jäivät paistamatta kun ei löytynyt kardemummaa eikä kookosrasvaa. 

Ehkä merkittävin tapahtuma viime päivinä on ollut se, kun sattumalta poikkesimme  pieneen ravintolaan syömään yksinkertaista lounasta. Pöytään istuttuamme tajusimme kuitenkin että paikan tarjonnat olivat melko hulppeat, menu kilohinnoiteltuja mereneläviä, joista meillä ei ollut aavistustakaan joten päädyimme tilaamaan valtavan vadin kaikkea mahdollista meressä elävää ja pullon viiniä. Hetken meillä oli huono omatunto moisesta tuhlaavaisuudesta, mutta keksimme hyvän syyn syöpöttelylle. Olemme monta kertaa puhuneet siitä, että meillä ei ole minkäänlaista vuosipäivää, mutta joskus keväällä tämä kaikki yhdessä sekoilu alkoi. Niinpä päätimme viettää 8-vuotispäivää ja ajattelimme myös tulevaisuudessa viettää sitä sopivana kevätpäivänä, jona tarvitsemme tekosyyn jollekin kivalle ja turhanpäiväiselle.

-Kaisa

It's not happening much here in Peniche compared to past months, but we are happy like that.
Our days go by with relaxed rhythm and mostly consist of eating, going to the beach, surfing and reading. I'm also studying portuguese and Lee is cooking. Peniche is a sleepy town at this time of the year and it suits us perfectly.



Kaisan fillari
Vappupiknik parvekkeella


 Belealista löytyy värikkäitä ovia ja ikkunoita

 Balealin ranta

 Tuulen kuluttamaa

 Muutama vuosi sitten Balealissa ei päässyt ajamaan autolla.

 Herra kalassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti