maanantai 6. tammikuuta 2014

Be a "hero"


Be a "hero".

Paikkana Bonaire on yksi hienoimmista purjelautailupaikoista maailmassa.
Lähes joka päivä tulee, tuuli on tasaista ja vesi lämmintä. Tuulesta huolimatta Lac Bayn lahden vesi on tasainen. Isommat aallot eivät pääse ulompana olevan koralliriutan yli. Itse en osaa arvostaa aaltopaikkoja vaan pidän enemmän siitä että pääsen ajamaan lujaa tasaisessa vedessä.

Hankin itselleni viime keväänä GoPro Hero 3 kameran. Heidän sloganinsa on: Be a Hero.
Monet ovat nähneet GoProlla kuvattuja hienoja otoksia kun sankarit kiitävät erilaisten laitteiden kanssa uskomattoman hienosti, kuolemaa uhmaten, täydellisissä maisemissa. Aurinko on aina oikeassa asennossa valaisemaan sankarin juuri oikein. Kamera on asetettu juuri oikein jotta se pystyy tallentamaan juuri halutun tapahtuman. Lihaksikkaat urheilijat ja kauniit naiset näyttävät hyviltä kun hidastetuissa kohtauksissa vesi roiskuu heidän päältään.
Näissä fiiliksissä kiinnitin alkukesästä purjelautaani GoPron. Kamera käyntiin ja suunta kohti Kallvikin lahtea.

Kun kotona kävin läpi kameran kuvaamaa materiaalia joduin tuijottomaan ruudulta epämääräistä sähellystä. Milloin kamera sojotti taivaaseen, milloin kuvakulma oli muuten vaan pielessä. Suomalainen maisema ei tuntunut olevan kameran tallentama yhtä hieno kuin mainosvideot.

Nyt GoPro on kuvannut muutaman päivän ajan touhuilujani Lac bayn lahdessa. Siellä vesi on turkoosia, aurinko paistaa ja muutenkin ympäristö on uskomattoman kaunis. Lopputulos on se että joudun käymään läpi pitkiä pätkiä käsittämättömän tylsää videomateriaaia jossa ei tapahdu yhtään mitään. Yhden päivän aikana saan ehkä 5-10 sekunttia edes jotenkin mielenkiintoista materiaalia. Jos haluaa että mikään ei onnistu niin kannattaa laittaa kamera päälle. 
Ohessa video siitä miltä se oikeasti näyttää kun amatööri yrittää kuvata omaa "sankaruuttaan".
GoPron valmistaja on varmaan pian minuun yhteydessä ja pyytää sopivaa korvausta vastaan poistamaan "sankari" videoni. Jos näin ei tapahdu jatkan sankarivideoiden postailua :-)

Tässä linkki videoon: http://www.youtube.com/watch?v=SP32DP2gTMw
Videota on pakattu paljon jotta sen olisi saanuut Youtubeen näiden hitaiden yhteyksien kautta.

PS. Sunnuntaisin täällä on tarjolla Jamaican BBQ. Alkuperäisten tietojen mukaan päivän tarjoilu loppuu klo 17. Nyt klo on 18.30  eikä tarjoilu ole vielä edes alkanut. Rastapäistä kokkia ei ole näkynyt vähään aikaan. Kuitenkin grilli on ilmestynyt jostain kuntosalilaitteiden viereen.

1 kommentti:

  1. Vähän samanlaista videomatskuu kuin mulla kun tein ekoja leffoja 6keetluvulla...

    ella k.

    VastaaPoista