maanantai 13. tammikuuta 2014

You just have to do it 3000 times.

Aloitin aikanani purjelautailun Gardalla asuessani, ja pääsin silloin vaiheeseen jonka jälkeen ei näyttänyt olevan paluuta. Oli hirveä halu oppia ja toinkin tuliaisina mukanani laudan Suomeen. Sitten alkoi reissuelämä ja viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana olen päässyt vesille todella harvoin. 
Tilanne parani huomattavasti viime vuonna, kun saimme konttipaikan Kallvikista ja löysimme oman "kotirannan" Helsingistä. Kovin montaa kertaa eivät silti kelit sattuneet kohdalleen sinne matkojeni väliin. Ja joka kerta kun pääsi vesille, tuntui kuin olisi aloittanut alusta.
Toissa kesänä yritimme myös lomailla viikon Rodoksella purjelautailun merkeissa ja sen loman oli tarkoitus saada minut taas plaaniin, mutta vaikka heinäkuu on kyseisellä saarella yleensä hyvä tuulikuukausi, meidän viikollemme sattui yksi tuulinen päivä. 

Nyt täällä Bonairella ollaan sitten otettu vahinkoa takaisin ja koska täällä on loistavat olosuhteet harjoitella, kehitystä on tapahtunut nopeasti. Ensimmäisenä päivänä olin ihan ulalla, täällä käytetään hyvin pieniä eviä, ja se ainakin minulle muutti touhua aika paljon. 
Kun pääsin vauhtiin niin ajaminen on alkanut tuntua tosi hyvältä. Tuuli on tasainen, kahdeksasta purjelautapäivästä yksi on ollut tuuleton, muuten tuuli on puhaltanut sellaista 18-21 solmua. Lautakoko on pienentynyt 130 litrasta 104 litraan ja takajalan lenkkiin laitto ei enää pelota niinkuin ennen, vaan on luontevaa kuin mikä. Olen saanut paljon hyviä neuvoja Jibe Cityn tyypeiltä, koskien niin ajoasentoa ja muita juttuja.

Tänään sitten aloitin treenaamaan jiippiä. 
Kävi ilmi että hassut surffipojat meidän hotellissa ovatkin maailman parhaimmistoa freestylessa (paras sijalla 6.) ja tänään sain yhdeltä heistä hyvän oppitunnin. Pääsin siihen asti että sain jalat käännettyä laudan toiselle puolelle, purje vielä jäi jälkeen. Iltapäivällä tuuli hiipui joten pääsen tosissani treenaamaan vasta huomenna.

Myös erilaisten lautojen testaus on ollut avartavaa. Niissä todellakin on eroja! En ole ikinä ollut mikään välinefriikki missään lajissa, mutta pakko kai se on tässäkin friikahtaa.

JP Australian uusi 2014 Magic Ride Pro 104l on ihan huippukiva vehje!
Niin ja otsikko tulee siitä, että tuskaillessani jiippejäni, poitsu joka on maailman ranking kuutonen, totesi:
"You just have to do it 3000 times."

I started windsurfing when living in Lake Garda and got really hooked.
Then, back to Finland, I started to travel for work and spent more than two years almost without practicing this wonderful sport. Every time I had a possibility to go out, it was like starting all over.
Bonaire has got me back in action and I'm so happy about that.
Conditions here are just perfect. It has also been really great to try different boards.
Today I started with power jibe. Let's see if 3 more days will be enough to learn!

-Kaisa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti