sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Surfhostel Bonaire


Matkan varsinaiseen majapaikkaamme tein avolavan kyydissä, jota selvästi oli jostain syystä hakattu lekalla kaikkialle mihin vain voi. Lee oli mennyt vuokraamaan skootteria ja joku random- tyyppi tuli hakemaan minua ja tavaroita.
Ajoimme keskelle kaktusviidakkoa ja sieltähän se Surfhostel, pienen off-roadingin jälkeen, tuli vastaan.

Uudenvuoden päivänä paikalla ei  ollut muita, kuin hostellia jollakin tasolla pyörittävät purjelautailijaveljekset, sekä 4 nuorta tyyppiä, erimaalaisia prosurffareita, täysin oman genrensä karikatyyrejä, hieman krapuloissaan. Kukaan ei tiennyt mistään mitään ja illalla tuli hetkeksi sellainen olo, että onko koko hostelli pelkkä peitetarina. Tutustuimme myös hostellin tiloissa vakituisesti asuvaan naiseen, joka sanoi että hänellä ei ole mitään tekemistä koko hostellin kanssa, mutta auttoi silti meitä löytämään uuden kaasupullon keittiöön jotta pystyimme valmistamaan illallista.

Illalla alkoi sataa. Lujaa. Sade jatkui koko yön todella rajuina kuuroina. Aamulla ei oikein tiennyt mitä odottaa, paitsi kuraista tietä. Iloisena yllätyksenä saimme aamiaista, keittiössä hääräsi Lianne, koko hostellia pyorittävän työllistämisprojektin vastaava. 
Lämmintä vettä ei tule, generaattori pamahtaa pois päältä yhdeltätoista ja koko paikan rakentaminen on vielä vähän vaiheessa, mutta meille tämä toimii täydellisesti. Rauhallista, keskellä ei mitään, iso huone, oma terassi (josta tosin näkymät keskeneräiselle uima-altaalle), koiria ja skootterilla pääsee surffimestoille viidessätoista minuutissa.
Jos tämä joskus saadaan valmiiksi, paikasta tulee tosi hieno! Kaivuri on jo pysäköity paikan ulkopuolelle, on sekin edistystä. Varmaa on että reggae soi!

Hieno juttu on se, että Surfhostel on samalla myös projekti, joka työllistää hieman erilaisia nuoria. Toiset ovat lievästi kehitysvammaisia, toiset muuten vain syrjäytyneitä. Tämän siis opimme hieman myöhemmässä vaiheessa Liannelta.
Niin ja tienviitassa lukee: Jamaican BBQ, Landhuis sekä Local Art. Ei esimerkiksi että Surfhostel.

We are staying in Surfhostel Bonaire. It's in the middle of nothing but heaps of cactuses and the road gets really muddy after rain. We got a lot of that the first night.
They are kind of still building the place, but actually we are super happy about everything. Nice little terrace, big room, dogs, really peaceful location and after a little bit of off-roading with a scooter you get to the windsurf beach.





 Ei ollenkaan hassumpi 35 dollarin majoitukseksi.

 Kivalta näyttää tästäkin suunnasta.

Uima-allas osasto kaipaisi hieman päivitystä.

Kuvassa hostellin kuntosali joka toimii myös autotallina :-)
Pöydän päässä toimii netti ja samalla voi kuunnella hostellin keittiössä kuuluvaa reggaeta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti