perjantai 19. syyskuuta 2014

Possun verisuonia Malesiassa

Kuten aikaisemmin kerroin niin jouduin tekemään visa runin. Eli kipaisemaan Indonesian rajojen ulkopuolella jotta palatessani takaisin Indonesiaan minulla olisi taas käytössä 30 päivän viisumi.
Päätin tehdä reissun Malesiaan.

Malesia osoittautui miellyttäväksi paikaksi joka tarjosi loistavaa ruokaa. Kuala Lumpurista tuli mieleen Hong Kong mutta paljon pienemmässä koossa. Siellä oli helppo liikkua metrolla paikasta toiseen ja ihmismäärät olivat paljon pienempiä kuin Hong Kongissa. Kuala Lumpurin "pakollinen nähtävyys" on maailman korkeimmat kaksoistornit. Lippuja niihin myydään rajoitetusti ja jos haluaa päästä katsomaan kaupunkia auringon laskiessa niin liput pitää tulla hakemaan heti aamulla. Itse lähdin aamuisin liikkeelle ja pidin puolesta päivästä iltapäivään tauon johtuen korkean kuumuuden ja ilmankosteuden hyydyttävästä yhdistelmästä. Päivisin oli yli 34C lämmintä ja iltapäivällä satoi vettä joten ilmankosteus oli 94%. Kovinkaan pitkälle ei tarvinnut kävellä kun paita oli jo litimärkä.

Hienoin paikka mielestäni Kuala Lumpurin ruokakatu. Siellä paikallisia ruokia tarjoavia kojuja ja ravintoloita vieri vieressä. Asiakkaita oli todella paljon, ruokaa kannettiin osittain ulkona olevista keittiöistä nopealla tahdilla asiakkaille. Samaan aikaan katua pitkin kulki laulajia jotka vetivät mukanaan siirrettäviä kaiuttimia. Lauluesitys tuli ruokapöydän viereen tilaamatta ja pyytämättä.

Muutaman päivän jälkeen päätin jatkaa Kuala Lumpurista George Towniin. Yli viiden tunnin bussimatkan päätteeksi päädyin erikoiseen kaupunkiin. Paikka tuntui olevan yhdistelmä Karibiaa, Eurooppa ja Aasiaa. George Townin keskusta on valittu suojeltavien maailman perintökohteiden listalle vuonna 2008. Kaupunki muodostui vanhoista siirtomaa-ajan taloista jotka olivat samanlaisia mitä löytyy Karibialta. Sen lisäksi seassa oli eurooppalaisia ravintoloita ja kauppoja. Kaiken tämän keskeltä löytyvät mm Little India ja Little China. Ja kun meni esimerkiksi Little Indiaan tuntui kun olisi vaihtanut maata. Tuolla tuli syötyä mm medusaa ja possun verisuonia. Molemmat keitettiin itse isossa vesiastiassa. Medusaa tiesin syöväni mutta possun verisuonia söin vahingossa. Molemmat olivat maultaan aika mietoja. Possun verisuonet eivät maistuneet juuri ollenkaan lihalta vaan muistuttivat enemmänkin jonkinlaista merenelävää. Mielenkiintoinen paikka oli myös Clan Jetty jossa ihmiset asuivat laitureiden päälle rakennetuissa taloissa. Paluumatka George Townista ei sujunut yhtä hyvin kuin menomatka. Viikonlopun ruuhkista johtuen aikaa meni yli 9h.

Vajaa pari viikkoa ilman Kaisaa meni melko helposti. Mutta täytyy sanoa että yksin matkustaminen on minusta perhanan tylsää. Itse olen hyvin onnellinen kun Kaisa ylihuomenna palaa takaisin mukaan reissuun.

-Lee-

I went for a visa run to Malaysia. It was very pleasant place. Kuala Lumpur reminded a bit like Hong Kong but was much less growded and much smaller. They had great food street there. It offered many different kind of local dishes. Of course I had to visit Petronas twin towers. After few days in Kuala Lumpur I took a bus to George town. I´d loved food street in George Town. There I ate medusa and pigs vain. It is sort of mixture of caribbean, europe and asia. 
After almost 2 weeks Kaisa is coming back. Looking forward for that! It has been very boring to travel by myself. 

Petronasin kaksoitornit.
Petronas Twin towers
Petronasin kaksoitornit.
Petronas Twin towers
Näkymä huipulta
View from top
Meriakvaarion vieressä oleva puisto
Park next to aquarium
Altaan alapuolella
Under the fish tank
Yksi asukkaista
One of the tank's inhabitants
Kansallismuseossa oli koululaisten päivä
In national museum was students day
Ruokakatu
Food street
Ruokakatu
Food street
Katutaidetta George Townissa
Street art at George Town
Temppelin lavan suunnittelua
Temple´s stage under construction
Kiinalaisia lyhtyjä
Chinese lanterns
George Town
George Town
Clan Jetty




2 kommenttia:

  1. Heeeenoja kuvia taas ja kiva lukea : ) Onko teillä koskaan yhtään koti-ikävä? Jaana

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista!
    Kyllä koti-ikävä välillä tulee. Tai enemmänkin ikävä joitain juttuja kotoa. Esimerkiksi kunnon suihkua. Tai itselleni tuli ikävä mustikkajogurttia. En ymmärrä miksi koska en itse koskaan sitä osta kotona. Nyt alkaa olemaan huoli siitä että reissu alkaa kääntymään kohti loppua... ja kaikkenlaista pitäisi ehtiä vielä tekemään.
    -Lee-

    VastaaPoista