maanantai 22. syyskuuta 2014

Suomenkielisiä kirjoja Euroopasta


Syyskuun alussa minun oli lähdettävä parin viikon visiitille Eurooppaan töihin. Se oli hölmöä tietysti aikataulun kannalta, mutta pakollinen töiden takia.
Lennähdin siis Denpasarista Jakartaan ja Kuala Lumpurin ja Frankfurtin kautta Milanoon.
Miten hienolta ja elegantilta Milanossa näyttikään! Ja kaikki toimi niin loistavasti! On hauska huomata, että asiat riippuvat paljon siitä mihin niitä vertaa. Melkein ujostutti kävellä kadulla matkustamisessa ryvettyneissä rytkyissä.
Vietin yön Milanossa, vanhassa tutussa hotellissa, ja seurakseni saapui italian siskoni Eleonora. Emme onnistuneet tapaamaan toukokuun Italian keikkamme aikana, sillä Ele käveli Camino de Santiagoa Espanjassa, ja nyt oli pakko päästä päivittämään kuulumisia. Hän siis hyppäsi junaan ja tuli illaksi Milanoon kanssani.
En muista milloin olisi risotto ja viinilasillinen maistunut viimeksi niin hyvältä. 

Seuraavaksi suhasin sitten ensin Liguriaan katsomaan paikkoja ja sieltä Langhen alueelle Piemonteen tarkistamaan polkujen kuntoa ja reittivalintaa. Langhessa sain taas nautiskella uskomattoman hyvästä ruuasta ja viinistä. Ihan kivaa vaihtelua indonesialaiseen ruokaan, pakko myöntää! Astissa melkein tuli kyyneleet silmiin Pompa Magnassa, yhdessä lempiravintoloistani, 

Asiakkaiden kanssa sitten patikoimme ensin Langhessa viinitarhojen ja linnojen lomassa viinejä maistellen, ja sitten jatkoimme Ligurian merimaisemiin.
Ei pöllömpi reissu etten sanoisi, ja samaa mieltä olivat asiakkaatkin.
Saattelin ryhmän takaisin Milanoon lennolle ja seuraavana aamuna hyppäsin itse koneeseen kohti Jakartaa.

Reissua voisi tietenkin kuvailla myös viinin ja kirjojen hakureissuksi. Tosin viinisaalis jäi yhteen pulloon, koska rinkka oli niin täynnä kirjoja, jotka isä oli lähettänyt Italiaan, ja jotka Ele sitten toimitti minulle. Suomenkieliset kirjat ovat vaihteeksi todellista luksusta! Ahmin jo heti kättelyssä Hannu Raittilan Terminaalin, joka muuten oli todella mielenkiintoinen ja aiheeseen sopiva, sekä Nelson Mandelan elämänkerran.

Kiitos Iskä!!!

-Kaisa

I had to go back to Europe for work, so I spent two weeks in Italy, which is not bad at all.
Milano looked really elegant and fancy after Indonesia and I kind of felt ashamed walking around with my old traveling clothes. I met Eleonora, my italian sister, in Milano. It was really wonderful to have a good italian dinner and talk about everything. 
My work took me to Langhe and Liguria and I took my clients trekking on the vineyards and coastal paths.
I also had a very important mission in bringing finnish books and some good wine to Lee. My dad had sent a pile of books to Ele. It so nice and relaxing to read in Finnish for a change! Thanks dad!! Thanks Ele!
Hiljaisuuden lahti, Baia del Silenzio


Outoa valoa Novellossa
Strange light in Novello

Viinipatikkaa
Wine trekking

Monforte d'Alba

Pompa Magnan herkkuja
Delicacies of Pompa Magna restaurant in Asti


Viininkorjuu oli juuri alkanut Cinque Terren rinteillä
Nice to walk on the slopes on Cinque Terre when the harvesting has just started
Sukuloiden upea näkymä Serralungassa
Great view from Sukula's 
Ligurian vuoret
Mountains in Liguria

Auringonlasku Sestrissä
Sunset in Sestri Levante




2 kommenttia:

  1. Ei mitää...vähän aikaa piti miettiä mitä lähettää. Mietiskelin että pitkään kotomaasta poissaolleena saattaisitte olla alttiina vaikutuksille, siis ninku suomalaisille. Olin jo pakannut Kalle Päätalon koko tuotannon ( lukenu abaut 3 kertaa...), mutta sitten aloin kumminkin miettiin että jos vaikka hukkaatte. Parempi sillai että riipiraapii sieltä täältä, sillai täällä kotohimbelandiassakin tehdään. Semmosta tahkojuustohöylämeininkiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin tahkojuustohöylätty…sopiva setti viihdykettä ja ajatusten herätystä. Mutta niinhän se on aina ollut, siitä asti kun opin lukemaan. Aina on tiennyt mistä kysyä lukuvinkkejä!

      Poista