torstai 25. syyskuuta 2014

Surffia Lombokilla


Lennähdimme Jakartasta Lombokille ja suuntasimme saaren eteläosaan, Kutaan, jossa kuuleman mukaan oli parhaat surffipaikat. Ensinäkemällä Kuta ei meitä hurmannut, kylä vaikutti siltä kuin siihen olisi liimattu päälle jonkinlainen länkkärituristeille suunnattu oma ulottuvuus ja tunnelma oli jotenkin saman tyyppinen kuin Balilla, vaikka porukkaa ei ollut lähellekkään samassa mittakaavassa. Ensimmäinen majapaikkamme oli huti, joka ei ainakaan parantanut asiaa, mutta kun vaihdoimme naapurin mukavaan homestayhin, koko kyläkin alkoi tuntua mukavammalta. Parasta olivat kuitenkin aallot. Skootteroimme ensimmäisenä päivänä katsomaan Selong Blanakin rantaa, joka oli kyllä kaunis kuin mikä, mutta aaltoja siellä ei ollut. Toisena päivänä suuntasimme sitten Gerupukiin Kutan itäpuolellla ja pikkuhiljaa aloimme ymmärtää mistä paikan maine on peräisin.

Kun olimme muutaman päivän rytyyttäneet huonoa tietä pitkin Kutasta skootterilla Gerupukin aalloille, päätimme muuttaa sinne. Kutan ilmapiiri ei tarjonnut meille mitään ihmeellistä ja kun kävimme surffireissulla katsomassa  Gerupukin rannassa olevan Spear beachousen huoneita ja varsinkin näköalaa, molemmille tuli hinku muuttaa. Gerupuk on todella pieni ja alkeellinen kylä, jossa on muutama majoituspaikka ja pari ravintolan tapaista. Surffin lisäksi siellä ei juuri ole muuta tekemistä, mutta kahden surffikerran jälkeen ei kyllä muuta tekemistä paljoa tarvitsekaan. Aallot ovat riutoilla, johon mennään veneillä. Tämän takia vuorovesi määrää ajat, kovin matalalla vedellä emme me ainakaan aallolle hinkuneet. Pari kertaa olimme vesillä niin että vesi oli hieman liian matalalla ja kun jalat koskevat terävään riuttaan, surffaushalukkuus pienenee kummasti.

Aallot olivat mukavan kokoisia, Don Don nimisellä spotilla surffasimme varmasti isoimmat aallot ikinä. Yhtenä päivänä surffasimme myös spotilla nimeltä Kid's point, kun aallot olivat liian isoja muilla riutoilla. Aalto oli myös suhteellisen lempeä, ja kun aallolle pääsi, sitä oli todella kiva ja helppokin surffata moneen muuhun paikkaan verrattuna. Ainoa huonompi juttu oli ruuhkaisuus välillä, joka haittasi etenkin minua. Tosin onnistuimme pari kertaa ajoituksen kanssa niinkin, että saimme olla lähes keskenämme ja silloin olosuhteet olivat todella loistavat.

Päivät tuntuivat kestävän ikuisesti, kun ensimmäinen surffikeikka tehtiin aamukuudelta ja seuraava ennen puoltapäivää. Sen jälkeen olikin koko loppupäivä aikaa raatoilla, lukea kirjaa ja odottaa, että milloin pääsee nukkumaan. Seitsemän jälkeen Edon baarissa toimi netti, joten siellä istuimme suunnittelemassa seuraavia seikkailuja. Kaiken kaikkiaan Gerupuk tarjosi aika pitkälti juuri sellaista oleilua, jota olemme kaivanneet: surffia, rauhaa ja aikaa lukea.

-Kaisa

We flew from Jakarta to Lombok, and first stayed in Kuta for some nights but didn't really like the place.
After we moved to Gerupuk, a small village near Kuta, with four different waves and nothing more. But the waves were really good, the atmosphere really relaxed and I guess we didn't grave for more than that. In the spot called Don Don we surfed the biggest waves ever I guess, and the quality of the waves was great. All spots are on the reefs so you get there by boat, local boys take you there and wait while you surf. It's a nice part of the experience. Sometimes it was too crowded on the wave and sometimes the water was a bit too low and whole thing got scary, but we also managed to have a couple of times perfect conditions with almost no people at all.

And we had a super view from our room in Spear beachouse!



Gerupukin ranta
Beach of Gerupuk
Naapuri
Our neighbour
Näkymä hotellihuoneesta
View from our hotel room
Hummereiden kasvattajia työssään
Lobster farmers at work
Kalastaja
Fisherman
Kalastusveneitä
Fishing boats
Selmat Datang beach
Hienoa että GoPro on keksitty
I am glad that they invented GoPro
Crash Boom Bang
Ensimmäinen onnistunut aalto pienellä laudalla
First wave with small board


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti