maanantai 20. lokakuuta 2014

Junalla kohti keski-Vietnamia

Seuraavaksi lähdimme kohti pohjoista.
Päätimme matkustaa yöjunalla, koska lentäminen on kovin tylsää. Juna lähti Phan Thietin kaupungin ulkopuolella olevalta pieneltä asemalta ja ennen junan lähtöä kävimme vielä syömässä Phan Thietissä mereneläviä. Tilasimme summamutikassa, sillä kukaan ei puhunut englantia, ja saimme aivan loistavat simpukat ja ison chilillä maustetun meriahvenen. Hämmentävää oli se, että rivissä olevien ravintoloiden edessä oli jos jonkinmoista esiintyjää discotanssijasta trubaduuriin, me olimme ainoat länsimaalaiset ja meiltä ei kerätty rahaa eikä meille yritetty myydä mitään.

Junassa olimme buukanneet paikat kalliimpaan, ns. soft sleeper vaunuun, joka tarkoittaa sitä että makuuvaunun laverilla on patja. Lakanoita ei luonnollisestikaan vaivaiduttu vaihtamaan nukkujien välillä,eikä rinkalle ollut oikein muuta paikkaa kuin jalkopää. Kohtalaisen hyvin kuitenkin sai nukuttua yläpedillä. Ennen nukahtamissa ihailimme junan ikkunasta valaistuja dragon fruit- viljelmiä. Ne näyttivät aivan jouluvaloin koristelluilta. Yöllä vessareissulla, piti olla varuillaan että ei komapastunut kukkoon tai johonkin muuhun lintuun, joita kuljetettiin käytävällä, mutta muuten junassa oli todella rauhallista.

Junamatka kesti 14 tuntia, ja aamun sarastaessa viiden maissa osastoomme ilmestyi alapedin herran kaveri, ja he alkoivat kälättämään surutta, vaikka me ja toisella alapedillä matkustaneet äiti ja pikkupoika yritimme nukkua. Kyllä maailmaan ääntä mahtuu, ajatteli varmaan nuori äiti, ja laittoi kännykkänsä soimaan täysillä vietnamilaista popmusiikkia. Loppumatkan luimme kirjaa ja laskimme vesipuhveleita riisipelloissa. 

-Kaisa

We took a night train from Phan Thiet to Danang. You could actually sleep pretty well even if sometimes it got a bit noisy.
Dragon fruit cultivations looked really beautiful with all the lights and my favorite pastime was to count water buffaloes on the rice fields.


Lee lukee
Lee reading

Kuva alapedin matkalaisista
Mom and son traveling on the bed below my bed
Junassa
On the train
Vesipuhveli
Water buffalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti