sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Singapore - aasian Espoo

Viidakkoseikkalun jälkeen matkamme jatkui toisenlaiseen ympäristöön- siistiin ja suurkaupungiksi rauhalliseen Singaporeen. Meillä ei ollut alunperin tarkoitus mennä Singaporeen mutta löysimme mukavan hintaiset lennot. Joten mennään sitten kun näillä nurkilla ollaan. Singaporessa teimme lyhyen, parin päivän pysähdyksen. Koneen laskeuduttua kentälle päätimme mennä taksilla majapaikkaan. Olemme tottuneet siihen että kun turisti astuu terminaalin ovista ulos niin hänet ympäröi erilaisten kuljetusvaihtoehtojen tarjoajat joiden hinnoittelusta ei mitään tolkkua.
Kaikille tuntuu olevan "very good price!" ja "fast driver!" mutta siitä mitä oikeasti joutuu maksamaan ei ole mitään hajua.

Toisin oli Singaporessa. Kentän ovien jälkeen oli hiljaista ja rauhallista. Taksit löytyivät kiltisti jonosta ja ihmiset ohjattiin järjetyksessä takseihin. Taksinkuljettaja laittoi pyytämättä mittarin päälle ja oli kaiken lisäksi aidosti mukava eikä yrittänyt myydä mitään ylimääräisiä sukulaistensa tarjoamia palveluita.

Hotellimme osoittautui lähes Hong Kongin huoneen veroiseksi kopiksi. Tässä oli lisäbonuksena ikkunattomuus. Olen kuullut monta kertaa sanonnan että huoneella ei ole väliä- ei matkalla tulla hotellihuoneeseen makoilemaan. Olen toista mieltä. Huoneella on oikeasti paljon merkitystä. Varsinkin pidemmän reissun tekijöille hotellihuone on "koti". Se tila jossa pääsee hetkeksi omaan rauhaan.

Ensimmäisenä päivänä kävimme syömässä hawkerissa. Joka on tavallaan katettu tori jolla on valtava määrä pieniä kojuja jotka tarjoavat erilaisia ruokia edulliseen hintaan. Päädyimme Little Indian hawkeriin syömään suoraan uunista tulevia naan leipiä. Tämän jälkeen jatkoimme matkaa keskustaan. Aika nopeasti tuli selväksi että Singapore ei ole Hong Kongin kaltainen. Siitä puuttui syke ja tunnelma. Aivan kuin olisi ollut viettämässä torstai alkuiltaa espoossa. Ei mitään vikaa mutta ei oikein mitään syytä miksi täällä pitäisi olla pidempään. Seuraavana päivänä meillä oli treffit Kaisan opiskelukaverin, Millan ja hänen lastensa kanssa. Nuoren herran lempiruokaa oli kiinalainen kana ja riisi. Joten tästä johtuen kävimme syömässä Chinatownin hawkerissa.

Parasta Singaporessa olivat Art and science -museon Annie Leibovitzin sekä kiinalaisen modernin valokuvataiteen näyttelyt. Varmasti Singaporessa olisi paljon nähtävää, mutta paikasta ei jäänyt sellaista oloa että se olisi kutsunut tutustumaan paremmin. Ja vaikka näin lyhyen visiitin perusteella paikkaa ei pitäisi tuomita, mutta tuntui että reilut pari päivää tuolla riitti hyvin, toisin kuin Hong Kongissa tai Kuala Lumpurissa vajaa viikko ei riittänyt mihinkään. Ihan kiva, kuusi puoli.

-Lee-

Little Indian hawker
Hawker of little India
Ruokatarjontaa
Choose your food
Rakennuksia
Some buildings
Chinatown
Lisää töttöröitä
Singaporen katunäkymää
Singapore street view
Ostoskeskus
Shopping mall
Löydä Kaisa
Find Kaisa


Annie Leibovitzin kuva Jack Nicholsonista
Annie Leibovitz picture about Jack Nicholson



Samassa näyttelyssä oli kiinalaisen Maleonnin kuvia
In same exhibition were pictures made Maleonn from china


Sekä Liu Xiao Fangin kuvia
And also some pictures made by Liu Xiao Fang





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti