lauantai 18. lokakuuta 2014

Loisteliasta budjettilomailua

Saigonista lähdimme bussilla kohti Mui Neetä, joka on kuuluisa lähinnä tuulesta ja venäläisistä turisteista. Me luonnollisesti olimme kiinnostuneet ensimmäisestä. Vietnamilaisessa pitkän matkan bussissa matkaustaminen on hauskaa makailua. Bussien penkit ovat kapeita puikulasänkyjä, joissa kyllä saa ihan hyvän asennon ja nukkuminenkin onnistuu. Ainoa ongelma voi tulla siitä, jos on liian pitkä, kuten Lee.

Saapuessamme Mui Neehen, emme aivan välittömästi huumaantuneet paikan kauneudesta. Valtavia resortteja, tekstit venejäksi joka puolella ja kauppojen tarjonnassa lähinnä halpaa alkoholia, matkamuistokrääsää ja lippahattuja. Hotellissa oli todella kosteata, ja tietokoneeseeni meni yön aikana armeija muurahaisia, joten sekin vähän tökki. Myöskään tuuliennuste ei näyttänyt hyvältä.
Seuraavana päivänä lähdimme skootterilla etsimään lainelautailuspotteja. Keskustan Jibe's Centerin ystävällinen omistaja lähetti meidät katsomaan spottia heidän toisen hotellinsa edessä, joka oli aivan huitsin nevadassa, keskellä jonkinlaista metsittynyttä kylää ja hylättyä hotellialuetta.

Paikan nimi oli Full Moon Village ja kun saavuimme sinne kaikki alkoikin näyttää hieman erilaiselta. Olimme jo ajatelleet lähtevämme pikimmiten eteenpäin, mutta surffiranta hotellin edustalla näytti mukavalta ja tyhjältä ja koko paikka rauhalliselta kuin mikä.
Kysäisimme hotellin johtajalta huoneiden hintaa, ja hän ilmoitti että heillä on vain villa-tyyppistä majoitusta. Ajattelimme, että menee varmasti yli meidän budjetistamme, mutta lähdimme kuitenkin katsomaan miltä villat näyttivät.

Ja hyvältähän ne näyttivät. Molemmille tuli heti sellainen olo, että tänne haluamme jäädä, ja kun hintapyyntökin oli aivan ällistyttävän halpa, sovimme muuttavamme sinne seuraavana aamuna.
Joskus on todella kannattavaa matkustaa low seasonilla…
Jumahdimme Full Moon Villageen sitten viideksi päiväksi, jonka aikana surffasimme, luimme kirjoja, nautimme omasta villasta ja puutarhasta ja uimme upeassa altaassa. Parina päivänä tuntui siltä, että olimme koko valtavan kompleksin ainoat asiakkaat. Oli todella mielyttävää, että oli paljon omaa tilaa. Tuntui kodinomaiselta, vaikka puitteet olivatkin hulppeat.

Ensimmäisenä päivänä aalto oli todella kivaa ja meidän lisäksemme meressä taisi olla neljä surffaria, joista kaksi hotellin surffiopettajia. Ainostaan viimeisenä päivänä aalto oli todella sekaisin tuulen takia, joten hommasta ei tullut oikein mitään. Muuten pääsimme vesille joka päivä. Ei voi puhua mistään megahyvästä aallosta, mutta kuitenkin surffattavasta ja upeinta oli se että aalloilla oli tilaa!

Huono puoli paikassa oli se, että sieltä oli vaikea lähteä pois.

-Kaisa

From Saigon we travelled by bus to Mui Ne hoping to find some wind. There was no wind, just lots of russian tourists. We were already ready to leave but then we found a great hotel in the the middle of nowhere with an own surf beach just in the front. So we got stuck in Full Moon Village for five days and stayed in a beautiful vietnamese private villa paying very little and  really enjoying and relaxing ourselves. And surfing waves on an empty beach. Sometimes it's great to travel during the low season!

Vietnamilainen pitkän matkan bussi
Vietnamese long distance bus


Sisäänkäynti huvilalle
Entrance to villa

Huvila
Villa

Olohuone
Living room

Keittiönurkkaus ja tilaa joogata
Kitchenette and lots of space for yoga
 Ravintola
Restaurant

 Punainen ja valkoinen
Red and white


 Ranta oli korostetun rauhallinen
Beach was very quiet


Uima-allas oli käyntännössä aina tyhjä
Swimming pool was always empty

Terveisiä porealtaasta!
Greetings from our jacuzzi!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti