tiistai 21. lokakuuta 2014

Ho Hoi An

Vietimme pari päivää Hoi Anissa, lähellä Danangia. Vietnamilaiset tuttuni olivat sitä suositelleet, ja muutenkin paikkaa kehuttiin yhdeksi Vietnamin kauneimmista kaupungeista. En osannut kuitenkaan odottaa aivan sellaista, mikä tuli vastaan. Hoi Anin vanha keskusta on kaunis, se on Unescon suojelema ja tunnelmallisesti valaistu iltaisin. Ongelma onkin, että paikka on todella suosittu ja väkeä on pilvin pimein. Tuntuu että katukuvassa näkyy enemmän eurooppalaisia, kuin paikallisia. Ei sillä, kaikki on toteutettu tyylikkäästi, matkailijat kulkevat polkupyörillä ja yöpyvät homestay- tyyppisissä majataloissa. Tuntuu vaan, että moottoriliikenteeltä suljettu keskusta on kuin jonkinlainen Disneyland, josta on siivottu ulos kaikki tavallinen elämä. Ravintoloissa hinnat ovat huikeita. Jos hieman keskustan ulkopuolella syö katukeittiöstä aterian 30 000 dongilla, niin keskustan trendikuppiloissa pelkkä pääruoka saattaa maksaa yli 300 000. Kaupunki on kuuluisa räätäleistään, ja siellä onkin pilvin pimein kauppoja, joissa voi teettää vaatteita pilkkahintaan hyvistä kankaista. Pari päivää siinä meni ihan mukavasti, me asuimme hieman keskustan ulkopuolella, joten pääsimme välillä myös rauhaan turistihurlumheistä. Kävimme myös pyöräretkellä ( kuten kaikki muutkin turistit) läheisillä rannoilla, mutta olemme ehkä nähneet liikaa rantoja tämän vuoden aikana, joten ne eivät oikein sykähdyttäneet.
Valokuvaajalle paikka on huikea, ja olihan se kieltämättä mukava pitkästä aikaa istuskella viinilasillisella keskustassa, ilman että varpaiden yli ajaa kolmetoista skootteria.
Paras ateria Hoi Anissa oli myös halvin. Söimme katukeittiöstä aivan majapaikkamme lähellä, tietämättä mitä kaikki oikestaan oli. Jälkeenpäin selvisi että lautasella oli suolattua naudanlihaa, papaijaa sekä possun nahkaa, jota me olimme luulleet vihannekseksi.

-Kaisa

We spent two days in Hoi An. It's very beautiful and atmospheric but really packed with tourists. Two days was enough for us. We also cycled to the nearby beaches ( like everybody else) and ate some great food.

Souturetkeä tarjolla
Rowing boats on the river

Soutajanainen
Woman rowing 
Kalastusverkko
Fishing net

Hoi An on kuuluisa silkkilyhdyistään
Hoi An is famous for the lanterns

Hääkuvausta
Wedding picture

Ruokaa joen rannassa
Food by the River

Ruokaa odotellessa
Waiting for the dinner

Lisää lyhtyjä
More lanterns

Kalastajat rannalla
Fishermen on the beach

Turistit pyöräilevät joella
Tourists cycling by the river

Veneitä silmineen
Boats with eyes

Mukava istumapaikka
Cozy sitting 

taloja Hoi Anissa
Houses in Hoi An

Potretti 1
Potrait 1

Potretti 2
Potrait 2
Potretti 3
Potrait 3


Iltapalalla
Evening snack

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti