sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Hanoi jumppaa

Seuraavana aamuna heräsimme aikaisin koska meidän oli tarkoitus mennä katsomaan Tai chi:tä eli kiinalaista aamuvoimistelua. Tai chi on hyvin suosittua vanhempien hanoilaisten keskuudessa. Luulin että tulemme näkemään rivissä tönöttäviä vanhuksia tekemässä liikesarjoja samassa tahdissa. Kävelimme hiljaisen vanhankaupungin läpi kohti keskusjärveä. Samaan aikaan katujen varsilla olevat propaganda ämyrit oli valjastettu soittamaan kevyttä klassista musiikkia. Tuntui kuin olisi osa jonkinlaista tulevaisuuden tieteiselokuvaa. Kaduilla oli vähän ihmisiä, vilkas liikenne ei ollut vielä herännyt päivään. Koko muutaman kilometrin matkan kaiuttimissa soi katkeamatta klassinen musiikki.

Järven rantaa ympäröi sekalainen joukko ihmisiä jotka tekivät jos jonkinlaisia voimisteluliikkeitä. Joku punnersi penkkejä vasten, toiset tanssivat tangoa, jotkut hieroivat toisiaan. Yleisin liike oli käsien heiluttelu. Oli hienoa huomata että ihmiset, varsinkaan vanhemmat ihmiset, eivät jää koteihinsa jurottamaan vaan osallistuvat aktiivisesti sosiaaliseen elämään. Aamujumpan jälkeen he siirtyvät rannan kahviloihin syömään aamiaista.

Aaamunavauksen jälkeen kävimme kirjallisuuden temppelissä joka on perustettu vuonna 1076 ja toimi yliopistona vuoteen 1779. Vierailumme aikana se näytti toimivan jonkinlaisena paikkana jossa nuoret opiskelijat kävivät kuvauttamassa itseään.

Päivän päätteeksi kävimme katsomassa vietnamilaista vesinukketeatteria. Teatterin idea on se että nukkeja ohjataan ilman näkyviä lankoja veden alta. Näytöksessä esitettiin erilaisia perinteisiä vietnamilaisia ammatteja kuten kalastaminen tai riisin viljely. Saattaa kuulostaa tylsältä mutta itse asiassa näytös oli erittäin mielenkiintoinen.

Kaiken kaikkiaan Hanoi oli erittäin positiivinen paikka. Tykkäsin.

-Lee-

Next morning we went to see some Tai chi. It was very nice to see older people having a morning workout and after it having a breakfast in cafeterias. We also went to see temple of literature. It has been founded 1076. At the end of the day we went to theater. It was vietnamese water puppet show. It was exiting to see it.

After all, I liked Hanoi a lot. 

Katukeittiössä söimem jotain.
At street kitchen we ate something.
Päähierontaa
Head massage
Selän venyttelyä
Back stretching
Kaisa matkalla aamujumppaan
Kaisi is taking part of morning exercise
Jaksaa jaksaa!
Keep it up!
Hanoi jumppaa!
Workout Hanoi way!
Erilaisia jumppa-asuja
Different out fits
Rhytm is a dancer
Sinisiä liinoja
Blue scarfs
Tangon taikaa heti aamusta
Some tango at early morning
Liikunta on raskasta
Having an exercise is a bit hard
Kirjallisuuden temppeli
Temple of literature

1 kommentti:

  1. "Oli hienoa huomata että ihmiset, varsinkaan vanhemmat ihmiset, eivät jää koteihinsa jurottamaan vaan osallistuvat aktiivisesti sosiaaliseen elämään."

    Me käveltiin aamusella pappilan lenkki. Tuuli 12 m/s, +3, tihkua...

    VastaaPoista