keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Lopettakaa bileet

Aamulla lähdimme aikaisemmin tapaamamme venezuelalaisen pariskunnan, Silvian ja Cristianin, kanssa katsomaan vesiputouksia. Aamiaisen jälkeen ajoimme pikkubussilla vuorille ja edessä oli 3-4 tunnin kävely. Kaunis reitti kulki kolmen eri vesiputouksen kautta. Oli mukavaa saada seuraa retkelle ja varsinkin Christianin tuntemus kasveista oli loistava lisä. Hän tekee ja suunnittelee työkseen puutarhoja. Johtuen Venezuelan poliittisesta tilaanteesta he ovat myyneet kaiken Venezuelassa ja muuttaneet vuoden alusta Panama Cityyn.

Tripadvisor on loistava apuväline kun yrittää saada selvyyttä siitä minne kannattaa mennä ja missä kannattaa majoittua. Aivan sokeasti senkään arvosteluihin ei voi luottaa. Esimerkiksi tätä trekkiä oli arvosteltu siitä että polut ovat huonossa kunnossa. Omasta mielestäni metsässä kulkemisen idea on juuri siinä että reitti ei ole päällystetty asfaltilla.

Tripadvisorista puheen ollen,viime aikoina ollemme naureskelleet sille, että nykyisin netistä saa niin paljon tietoa etukäteen kaikesta, että ei tarvitsisi välttämättä matkustaa minnekkään. Ollaan jopa mietitty pitäisikö jättää täysin lukematta etukäteen. Toisaalta, joskus on myös eritäin hyvää viihdettä lukea, miten eri tavoin matkailijat näkevät asiat.

Seuraavana aamuna meillä oli edessä aikainen herätys ja kahdeksan tunnin bussimatka. Toiveet rauhallisesta ja hyvin nukutusta yöstä sai unohtaa. Hostelli järjesti vetäjän johdolla takapihalla grillijuhlat joissa soitettiin jonkinlaista mölypinakaraokea. Kävin muutamaan kertaan sanomassa (keski-ikäinen yrittää pilata nuorison juhlat) respassa että voitko käydä laittamassa mölyä pienemmälle. Kaveri levitteli käsiään ja sanoi että ei oikein voi tehdä mitään kun pomo itse on mölyämässä.

Jälkeen päin kun luin ihmisten arvosteluita kyseistä hostellista niin siellä nousi esiin kaksi asiaa.
Mahtava paikka! Hienoa kun pääsee porukalla juhlimaan. Toinen näkemys oli se että muuten hyvä paikka mutta siellä on karmea meteli eikä pysty nukkumaan. Tuskin tulee kenellekkään yllätyksenä että juhlinnasta valittajat olivat meidän ikäisiä pariskuntia.

Mitä opimme tällä kertaa?  Älä luota arvosteluihin. Toinen haluaa polkunsa sileänä toinen ei.

-Lee-

Silvia ja Christian

 Kaisa vesiputouksen takana

Kävelyllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti