sunnuntai 3. elokuuta 2014

Made in Hong Kong

Lento Casablancasta Hong Kongiin kesti välilaskuineen 20 tuntia. Nukuimme upouudella Dohan lentokentällä Qatarissa. Olimme perillä Hong Kongissa seuraavana päivänä kahdeksan jälkeen illalla. Perillä meitä odotti uskomattoman pieni hotelli huone. Viking Linen pienin hytti ei ole läheskään niin pieni kuin huoneemme oli. Ovea ei saanut kunnolla auki ilman että toinen oli sängyssä tai käytävässä. Pienestä koostaan huolimatta siististä huoneesta löytyi kaikki tarvittava.

Hong Kong on paikka jossa kaikkia aisteja pommitetaan jatkuvasti täydellä teholla. En tarkoita negatiivisessa mielessä, vaan täällä on todella paljon ihmeteltävää ja nähtävää. Kontrastit värien, historian ja nykyajan välillä ovat valtavia. Isojen pilvenpiirtäjien väliin on jätetty vanha, edelleen toimiva, temppeli, katukeittiöt tarjoavat ruokaa laidasta laitaan, valtavat valomainokset valaisevat yötä. Ilma ulkona todella kuuma ja kostea joten koko ajan katse etsii seuraavaa ilmastoitua tilaa jonne pääsisi hetkeksi kuumutta piiloon. Katujen varsilta löytyy uskomattoman paljon erilaisia luksusmyymälöitä, pieniä kummallisia kauppoja jotka myyvät kiinalaisia lääkkeitä, kelloja, erilaisten bussien pienoismalleja tai jotain mistä et ole aivan varma mitä se on. On ruuhkaisia, ihmisten täyttämiä katuja mutta seuraavan kulman takana kaunis puisto, joka tarjoaa hiljaisuutta puuistutusten keskellä.

Syöminen täällä on oma ohjelmanumeronsa. Ravintolaan mennessä ei välttämättä edes ymmärrä miten se edes toimii, miten siellä tilataan, mitä siellä tilataan, mitä annokset ovat, mitä syöt tai juot ja miten sitä lopulta syödään. Eilen olimme syömässä Dim Sumeja ja vieressä istuvilla tytöillä oli hyvin hauskaa kustannuksellamme. Heitä nauratti säätämisemme ja säheltämisemme ruuan kanssa. Kyse ei kuitenkaan ollut mistään ilkeästä naureskelusta vaan hyvän tahtoisesta ilosta. Ihmiset ovat täällä erittäin miellyttäviä ja avuliaita. Tuntuu mukavalta olla täällä kun kukaan ei tunnu pahoittavan mieltään mistään, saa tehdä ja olla mitä haluaa ja milloin haluaa.

Kerrassaan huikea paikka!

-Lee-

Hotellihuone

Vanha temppeli puristuksissa talojen välissä. 

Man Mo:n Temppeli sisäsältä. 

Temppeli on pyhitetty kirjallisuudelle. 

Suitsukkeita. 

Hong Kong mereltä katsottuna.

 Lautat kulkevat tiuhaan saarten välillä.

 Valitse päivän ateria.

Erinomaisia Dim Sumeja.

 6 annosta ja juomat. Yhteensä 15 euroa.
Ei mielestäni paha hinta ravintolassa joka löytyy Newsweekin 101 parasta ravintolaa maailmalla-listalta
yhdessä maailman kalleimmista kaupungeista.
Rakennustelineet pystytetään bambukepeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti