sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Italiassa mamman keittiössä- osa 2

Yksi lempiruuistani joka on tullut tutuksi juuri Reggion reissulla on Vitello tonnato.
Tähän ruokaan liittyy myös yksi edelleen itseäni ärsyttävä tapahtuma. Isäni oli käymässä Helsingissä, ja päätimme mennä syömään lähelle avattuun uuteen italialaiseen ravintolaan. Ilokseni kyseinen ruokalaji oli heidän listallaan ja tietenkin menin suosittelemaan sitä isälleni. Lopputulos oli kaikkea muuta kuin hyvää. Korjatakseni tämän virheen päätin opetella tekemään Vitello tonnaton oikein.

Liha:

Naudan reisipala, 1kg
Sipulia
Porkkanaa
Selleriä
Valkoviiniä, pieni lasillinen
Oliiviöljyä sen verran että sitä tulee kattilaan n puoleen väliin lihaa
Suolaa

Kastike:

Kapriksia reilu ruokalusikallinen
Tonnikalaa öljyssä, tölkillinen
Anjovista 5-6 palaa
Majoneesia reilu töräys eli 2-4 rkl
Sirtuunan mehua maun oman mukaan
Lihan keitinlientä 2-3 rkl

Vaikka ruuan valmistaminen on melko yksinkertaista menee siihen aikaa vähintään 3 tuntia, mielummin 2 päivää. Sido liha. Pieneen kattilaan laitetaan Oliiviöljy, valkoviini, suolaa, lohkottu sipuli, porkkana ja selleri. Kuumenna liemi ja ruskista liha joka puolelta. Tämän jälkeen lihaa jätetaan miedolle lämmölle n. 2 kahdeksi tunniksi. Se saa kypsyä läpikotaisin. Ja kun liha on tarpeeksi kypsää ja jäähtymisen jälkeen se laitetaan vuorokaudeksi jääkaappiin.



Seuraavana  päivänä tehdään kastike.
Kastikkeen ainekset laitetaan tehosekoittimeen. Kastike saa jäädä hyvin paksuksi.




Seuraavaksi liha leikataan ohuiksi siivuiksi ja ladotaan kastikeen kanssa keroksittain. Alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee kastiketta.
Kastikkeen kuuluu peittään lihat kokonaan. Joten sitä laitetaan reilusti. Lopuksi astian päälle kelmu ja vähintään 2 tunniksi jääkaappiin. Mielummin pidemmäksi aikaa. Omasta mielestäni  ruoka oli parhaan makuista seuraavana päivänä.
Lopullinen annos. Tällä kertaa kuvaaja oli sen verran tohkeissaan syömään pääsemisestä
että syvyysterävyyden kanssa tuli töhö.

-Lee-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti