keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Mamman keittiössä - osa 3

Tällä kertaa kahden euron Jeimi Oliviär on kopioinut menestyksekkäästi mamman perunagnocchi ja tomaattikastike -reseptin. Tämän tekeminen on yksinkertaista paitsi yhden kohdan osan osalta.

Ainekset:

- Perunoita 800g
- Hienoja jauhoja 400-450g
- Suolaa
- 1 muna

Kastike:

- Laardia, nokare
- Salotti sipulia
- Tomaattipyrettä (kuulemma säilyke ei käy mutta....)
- Suolaa

Päälle parmesania.

T: Kahden euron copy-paste Jeimi Oliviär

 Perunat lohkotaan ja keitetään pehmeiksi.

 Jauhoista tehdää laakea "tulivuori".
Perunat puristetaan perunapuristimella jauhojen sekaan.

 Muna ja suola sekaan. Suolaa hyppysellinen tai oman maun mukaan.

 Taikinan teko aloitetaan nyppimällä perunaa ja jauhoja sekaisin keskenään.

 Taikinaa vaivataan.

 Taikinan annetaan levätä huoneen lämmössä tunnin verran.
Jonka jälkeen siitä leikataan palasia jostä pyöritetään pötköjä. Pötköstä leikataan
n 1-2 cm pituisia palasia.

 Sitten tulee vaikea vaihe. Tuollaisella pyritään yhdellä peukalon pyöräytyksella tekemään palasista pyöreitä ja raidallisia. Myös iso haarukka käy. Poirot :-)
 Tuollaisia.

Kastiketta varten kuulotetaan salottisipuli laardissa. Ja lisää pyree ja suola.
Annetaan olla miedolla lämmöllä sen aikaa kun alkaa maistumaan hyvältä eli n 1h.

Noita keitetään isossa kattilassa muutaman minuutin ajan.
Yksinkertaista mutta niin perhanan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti