keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Pikkuisen työkuvioita ja Sisilia

Italianreissun päätteeksi olin viikon töissä. Työssäni on se hyvä puoli, että sitä voin tehdä mistä käsin vaan. Alun perin piti mennä Andalusiaan tekemään vanha tuttu patikka, mutta viime hetkessä asiakas pyysi että lähtisinkin Sisiliaan paikkaamaan sairastunutta opasta. Päivämäärät olivat samat ja Sisilia on ollut ikuinen projektini joten eikun sinne. On hassua että kaikkien näiden italiavuosien aikana en ollut koskaan päässyt Sisiliaan asti, Liparisaaria lukuunottamatta. Aina tuntui siltä että pitäisi olla enemmän aikaa, että ehtisi sinne kunnolla.

Letkeiden ja huolettomien Reggio Emilia- päivien jälkeen Lee siis lähti Portugaliin ja minä Sisiliaan. Työnteko tuntui oikeastaan tosi kivalta. Huomasin tosin, että muutaman päivän jälkeen olin aivan puhki. Kun viikko oli ohi, tuntui siltä kuin kaikki voimat olisivat hävinneet. Eikä tällä viikolla edes sattunut mitään kummallista.Vähän nauratti moinen, mutta samalla tämä oli hyvä opetus itselleni. Normaalielämässä saatan tehdä samalla tavalla töitä kuukauden tai kaksi putkeen, aamusta iltaan ilman yhtään vapaa-aikaa. Kun työputki on päällä, asiaa ei edes mieti, paahtaa vaan ja ajattelee aina päivän tai kaksi kerrallaan eteenpäin. Vaikka olisi kuinka kipeä tai loppu niin kotiinjäämismahdollisuutta ei ole kuin todella extreme-tapauksissa. Jatkossa varmasti ainakin teoriassa yritän jaksottaa töitäni paremmin. Ja yritän myös muistaa, että jos on tehnyt vaikkapa kaksi viikkoa töitä ilman lepoa, palautumisaikaa olisi hyvä olla enemmän kuin päivä tai kaksi. 

Muutenkin on tullut mietittyä paljon työtä ja sen tärkeyttä itselle ja ennen kaikkea itsetunnolle. Olen myös tullut siihen tulokseen, että oma työ on varsin mielekästä, sillä se on jollakin tapaa mielessä suurimman osan ajasta, vaikka tätä lomaa on nyt jo pitkään jatkunutkin. Hyvällä tavalla siinä mielessä, että on tullut kaikenlaisia ideoita työhön liittyen, ja huonolla siksi, että työpainajaisista olen päässyt eroon vasta nyt kun ollaan kohta puolessa välissä. On myös liikuttavaa, miten hyvältä tuntuu se, kun taas tuntee itsensä tarpeelliseksi työn kautta.

Niin, ja se Sisilia, se on upea. Tällä reissulla ehkä ei, mutta pian varmaan pitää päästä sinne takaisin vähän syväluotaavammalle turneelle.


After those relaxing days in Reggio Emilia I flew to Sicily for work. It was actually really nice to be operative again. And Sicily, it was extremely beautiful and of course now I'm looking forward to go back! Maybe not on this trip but soon enough.

-Kaisa

Auringonlasku Capo d'Orlando
Sunset at Capo d'Orlando

Liparisaaret Vulcanolta katsottuna
Aeolian islands from Vulcano

Etnan rinteillä
Etna

Gran Cratere, Vulcano

Petralia Sottana

Random Orchidea



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti